Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 14. 5. 2019 (grozil s samomorom, policisti lastniku pomagali vrniti delovni stroj,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 6.5.2019 DO 12.5.2019

ZADRŽAL JE DELOVNI STROJ

6.5.2019 so policisti PP Šmarje obravnavali kaznivo dejanje zatajitev delovnega stroja, saj najemnik delovnega stroja ni želel vrniti lastniku. Policisti so delovni stroj na kraju zasegli in ga vrnili lastniku. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper najemnika na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA NA SMEHOVEM KLANCU

7.5.2019 so bili obveščeni o prometni nesreči na Smehovem klancu izven Mestinja. V postopku je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in tovornim vozilom zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA ZARADI VOŽNJE Z NEUSTREZNO KATEGORIJO

7.5.2019 so v Hajnskem ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila s pripetim priklopnikom. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje ustrezne kategorije za vožnjo vozila, zato je bilo tovorno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo na varovano parkirišče. Zoper kršitelja bo na sodišče izpisan obdolžilni predlog.

GROZIL S SAMOMOROM

8.5.2019 so bili v popoldanskem času obveščeni, da občan občine Šmarje pri Jelšah grozi s samomorom, saj ne vidi izhoda in tudi ne smisla v življenju. V postopku je zdravnik iz ZD Šmarje pri Jelšah za osebo odredil zdravljenje v PB Vojnik, kamor so ga odpeljali reševalci s svojim vozilom. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojni CSD.

  • 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
  • 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
  • 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
  • 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
  • 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

NA KUHALNI PLOŠČI POZABIL HRANO

9.5.2019 so bili v večernem času obveščeni, da se iz stanovanja v Šmarju pri Jelšah močno kadi. V postopku je bilo ugotovljeno, da je oseba na kuhalni plošči plinskega štedilnika pozabila hrano, ki se je prismodila in pričela dimiti. Na kraj so prispeli gasilci, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno, prav tako je bila oseba opozorjena na samozaščitno ravnanje.