Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje s skupno strategijo razvoja turizma


Občinski svetniki občin Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje so na skupni seji, ki je v petek potekala v dvorani Primula v Termah Olimia soglasno potrdili skupno strategijo razvoja turizma.

strategija1Pred dobrim letom se je Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ pod strokovnim vodstvom dr. Emila Juvana in ob sodelovanju 30 turističnih ponudnikov omenjenega območja, lotil priprave skupne strategije turizma. Kot je na skupni seji dejal direktor omenjene organizacije Boštjan Misja, so cilji strategije postavljeni ambiciozno, a dosegljivo ter so usmerjeni v oblikovanje sodelovalnega okolja za partnerski razvoj turizma. V obdobju priprave strategije so bile z lokalnimi ponudniki izvedene tudi delavnice, ki so doprinesle k boljši povezanosti ter k prepoznavi potreb in želj turističnega gospodarstva na destinaciji, cilj strateškega dokumenta pa je po besedah Misje, da bi turizem v tem obdobju dosegel višjo vrednost.

strategija2»Destinacija sledi nacionalnim trendom razvoja turizma in je leta 2017 pristopila k Zeleni shemi slovenskega turizma, leta 2018 pa k projektom digitalizacije marketinga destinacije in oblikovanju 5 zvezdičnih butičnih turističnih doživetij,” je ob predstavitvi dejal dr. Emil Juvan, ki je ob tem izpostavil, da je strategija sestavljena iz treh sklopov, pri čemer prvi sklop zajema poglobljeno analizo turističnega okolja, drugi strateška razvojna področja in tretji del politiko ter ukrepe za celotno strateško obdobje.

Strateški dokument predstavlja razvojne smernice, zaveze in vlogo posameznih deležnikov pri izvajanju teh zavez. Cilj strateškega dokumenta je, da bo turizem v letu 2023 dosegal višjo dodano vrednost, vključeval več lokalnega gospodarstva in pozicioniral destinacijo kot pomembno turistično regijo Evrope. Predvsem pa je fokus strateškega dokumenta na sistemski ureditvi destinacije, saj se v veliki meri osredotoča na oblikovanje pogojev za profesionalizacijo razvoja turizma, ki upošteva več kakovostnih indikatorjev razvoja turizma, kot jih je na voljo danes. Tako se bo turizem v prihodnje strateško razvijal na podlagi konkretnih dokazov o vplivih in učinkih turizma.

strategija7

Nad zgodovinskim dogodkom so bili poleg županov navdušeni tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, Miša Novak s STO ter prokurist Term Olimia Vasja Čretnik.

V videu prisluhnite kaj so ob dogodku povedali župani in ključni pri pripravi strategije.

K. C.