Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občine Kozje uspešna na javnem razpisu WiFi4EU


wifi4euObčina Kozje je bila uspešna drugem javnem razpisu v okviru pobude WiFi4EU. Prejela bo bon v višini 15.000 EUR za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja na javnih mestih.

Na prvem javnem razpisu v okviru pobude WiFi4EU so bile med občinami KiO že uspešne občina Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Šentjur in Šmarje pri Jelšah.

Evropska komisija je na svojih spletnih straneh objavila rezultate drugega javnega razpisa v okviru pobude WiFi4EU. Objavljen je seznam občin po posameznih državah članicah EU, Norveške in Islandije, ki so uspešno kandidirale na drugem javnem razpisu za pridobitev bona za vzpostavitev brezžične Wi-Fi povezave na javnih mestih.

Prijavljeno več kot 10 tisoč evropskih občin, sredstva dobila le tretjina njih

Predhodno registrirane občine so lahko izvedle prijavo za pridobitev bona med 4. in 5. aprilom, po sistemu »Kdor prvi pride, prvi melje«. Na Javni razpis se je prijavilo več kot 10.000 občin iz vse EU, Norveške in Islandije.

Glede na razpoložljiva sredstva na drugem javnem razpisu, v skupnem znesku 51 mio EUR, je uspešno kandidiralo 3.400 občin, ki bodo prejele bon v višini 15.000 EUR, za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja na javnih mestih. Na tokratnem razpisu je uspešno kandidiralo 34 slovenskih občin, petnajst (15) pa se jih je uvrstilo na rezervni seznam upravičencev do bona, ki bo aktualen, če bo komisija povišala razpoložljiva sredstva.

Glede na to, da je bilo na prvem javnem razpisu v okviru WiFi4EU pobude že uspešnih 89 občin iz Republike Slovenije, je bilo do sedaj za pridobitev bona v višini 15.000 EUR izbranih 123 občin, kar predstavlja 58 % vseh občin v Republiki Sloveniji.

Evropska Komisije bo do porabe sredstev še objavljala javne razpise v okviru WiFi4EU pobude, na katere se bodo lahko prijavile občine, ki do sedaj še niso bile uspešne na javnem razpisu. Na Ministrstvu za javno upravo si prizadevamo, da bi se do konca WiFi4EU pobude delež vseh uspešnih občin približal 100 %.