Konjenica konjerejskega društva Kozjanski furmani Šentjur (foto)

21. 5. 2019 8:00

Tudi letos je konjerejsko društvo Šentjur Kozjanski furmani, priredilo furmansko konjenico s poudarkom na vožnji z vpregami.

Poti so konjenike vodile po stranskih cestah po obronkih dobjanske in šentjurske občine. Začetek poti je bil na kmetiji Guček v Brdu, kjer so se okrepili z zajtrkom, pripravili konje ter vprege. Nato so se napotili proti Večjemu brdu in v smeri Lažiše. Ustavili so se tudi v Blatnem vrhu na kmetiji Videc.

Po manjšem počitku in malici so se odpravili proti Marofu in naprej v smeri Visoč. Peljali so se preko Planine ter zaključili na kmetiji Guček. Na poti so jih vsi z odprtimi rokami sprejeli ter pripravili obilo jedače in pijače. Tudi vreme jim je služilo vse do konca konjenice.

Predsednik konjerejskega društva Kozjanski furmani Šentjur Matej Škoberne je povedal: “S konjenico sem zelo zadovoljen, moja želja pa je privabiti v društvo čim večje število mladih konjarjev in da bi se konjenice naslednje leto udeležili v še večjem številu.”

Glede uspešne izvedbe konjenice pa so v konjerejskem društvu Kozjanski furmani Šentjur še dodali: “Zahvale gredo sočlanom društva, kmetiji Guček, ter vsem ki ste poskrbeli da na konjenici nismo bili lačni in žejni. Radi bi se zahvalil tudi furmanom iz Društva ljubiteljev živali Višnja gora ter konjarjem Šmarja in Virštanja.”

Z.K., foto: Zdenka Kosaber

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X