Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hood Burger za živahno dogajanje v središču Celja: Ulična zabava s St. Louis Bandom

hood-burger-celje-1

Na Prešernovi 10 v Celju je nedavno vrata odprl Hood Burger, ki je v središče mesta prinesel kakovostno ulično kulinariko. S svojim »street life« pristopom bo Hood Burger prispeval tudi k živahnejšemu utripu na mestnih ulicah in to poslanstvo bodo pričeli uresničevati že v petek, 17. maja, ko bodo s koncertom St. Louis Banda iz Beograda skupaj s Celjankami in Celjani med 19.30 in 22. uro tudi uradno proslavili odprtje prve postojanke Hood Burgerja izven prestolnice.

hood-burger-celje-2_foto-tomaz-znider-3»Po dobrih šestih letih uspešnega delovanja je bil res že skrajni čas, da Hood Burger duh zaživi še izven ljubljanske kotline. Iskali smo urbano okolje, ljudi, ki cenijo dobro hrano, in centralno lokacijo, ki jo lahko z našimi aktivnostmi poživimo. Vse to smo našli v Celju in zavedamo se, da vstopamo na nov teritorij, a naš cilj ostaja enak – dvigniti raven ulične kulinarike in obogatiti mestno jedro,« sta ob otvoritvi restavracije, ki je v Celje prinesla tudi osem novih delovnih mest, povedala ustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski in dodala: »Verjamemo, da se mestno življenje dogaja na ulici, zato tudi pred našo poslovalnico v Celju v toplejših mesecih načrtujemo serijo koncertov in mestnih druženj ob kakovostni ulični kulinariki.« Prvi glasbeni gostje, St. Louis Band, po enajstih letih delovanja veljajo za enega najbolj priljubljenih klubskih bendov na območju bivše Jugoslavije. Vodi jih glavni vokalist Marko Stojanović, sin legendarnega Ljubiše Stojanoviča, znanega pod vzdevkom Louis, njihov repertoar pa zajema popularne hite, ki jih interpretirajo po svoje in odigrajo v svojevrstnem aranžmaju. Poigravajo se z mešanjem zvokov funka, reaggaeja, latina in balkan beata, s čimer pričarajo pravo urbano ulično vzdušje in poskrbijo za odličen žur.

Lokalne in sveže sestavine, manjši vpliv na okolje

Prvi tedni poslovanja kažejo, da se okusnim burgerjem tudi v mestu ob Savinji ljubitelji dobre hrane ne morejo upreti in ena od skrivnosti uspeha Hood Burgerja so zagotovo vrhunske domače sestavine. Polpete so narejene iz stoodstotne, vsak dan sveže mlete slovenske pašne govedine, krompirček pa prihaja s kmetije na Dolenjskem in zamrzovalnika ne vidi niti od daleč, saj ga svežega ročno olupijo, narežejo in pripravijo. »Pri kakovosti ne režemo ovinkov, to je eno naših temeljnih vodil, od katerega ne odstopamo. Zato smo najboljše sestavine poiskali v bližnji okolici, s tem pa podprli tudi lokalne pridelovalce in s kratko dobavno verigo zmanjšali vpliv na okolje,« je poudaril Klemen Ptičak.

Za začetek burger klasiki in vege ponudba

hood-burger-celje-2_foto-tomaz-znider-2Ob začetku poslovanja v Celju so na meniju Hood Burgerja njihove klasične uspešnice, kot so Hood Classic, s katerim se je Hood Burger zgodba tudi začela, kalifornijski Jake’n’Jay z dvema tanjšima polpetama in praženo čebulo, ter gurmanska LeBrie in Hood Steak Sandwich. »Meni bomo postopoma dopolnili še s piščančjim Hood Chick Sandwichem s sočnim ocvrtim piščančjim bedrom ter Hoodimi Nagci, torej domačimi ocvrtimi mini piščančjimi fileji. Že od začetka pa so vsi naši burgerji na voljo tudi v Go Vegi ali Go Vegan različici z brezmesno polpeto, ki smo jo prav tako razvili sami,« je opisal Til Pleterski in dodal, da bodo seveda tudi v Celju na voljo Hood Burger posebneži oziroma »special edition« burgerji. Navdih za slednje prihaja iz različnih svetovnih kulinarik in popularne kulture, občasno pa se v Hood Burgerju povežejo tudi z najboljšimi slovenskimi chefi in z njihovimi burgerji organizirajo dobrodelne akcije.