Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT – dnevi odprtih vrat lokalnih projektov, ki so svoje investicije izvedli s pomočjo evropskih sredstev

V okviru dogodkov »EU projekt, moj projekt« že peto leto zapored predstavljamo dobre zgodbe, ki jih v Sloveniji pišemo s pomočjo evropskih sredstev. Te so se v preteklih letih na zabaven in zanimiv način predstavile že na več kot 100 dogodkih po vsej Sloveniji. Letos se kampanji prvič priključujejo tudi zgodbe s področja kmetijstva. Od skupno 21 projektov s področja kmetijstva in razvoja podeželja, ki bodo po Sloveniji predstavljeni med 11. in 18. majem, si je v okolici Kozjanskega mogoče ogledati enega.

Včeraj, danes, za jutri je slogan projekta Razvoj kulturnega in zelenega turizma na območju Obsotelja in Kozjanskega, ki se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Obsotelje in Kozjansko. Projekt je z manjšimi naložbami, prireditvami, pedagoškimi delavnicami in izobraževanji omogočil razvoj dodatne turistične ponudbe na podeželju, ohranitev žive dediščine in razvoj novih programov, ki bodo vplivali pozitivno na prepoznavnost in obiskanost celotne regije ter spodbujali usmerjanje podeželskega prebivalstva v smeri ekološkega kmetovanja (npr. zeliščarstva).

V okviru projekta Včeraj, danes, za jutri bosta potekala dva dneva odprtih vrat: dan odprtih vrat eko zeliščnega vrta v Muzeju na prostem Rogatec ter dan odprtih vrat Rokodelskega centra Rogatec.

projekt9

Dan odprtih vrat: 12. maj, 10.00 – 17.00, Muzej na prostem Rogatec ter dvorec Strmol

Več o dogodkih: https://www.program-podezelja.si/sl/251-uporabne-povezave/1022-eu-projekt

Za vsebino prispevka je odgovorno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je tudi organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja 2014–2020.