Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje motoristk Slovenije 2019 na Kozjansko-Obsoteljskem (foto, video)


Hrup motorjev, vonj bencinskih hlapov in veliko usnja. Vse to in še več so sestavine jubilejnega 10. srečanja motoristk Slovenije, katerega idejni vodja in organizatorka je Šmarčanka Anita Guzej, oziroma domače društvo Šparon Raiders.

 

Začelo se je z zborom in pogostitvijo v Šmarju pri Jelšah, kjer so si ogledale muzej baroka in si privoščile dobrote iz kmečke tržnice na ploščadi pred kulturnim domom, pa tudi v vinski kleti so jim odprli svoja vrata. Združene motoristke iz celotne Slovenije je nagovoril župan Matija Čakš in jim zaželel srečno pot. Pridružile so se jim tudi ljubiteljice cest in hitrih zavojev iz drugih evropskih držav, vseh skupaj se je zbralo nekaj manj kot 200. Impresivna številka, še posebej, ko se odpravijo na pot.

Iz Šmarja so se napotile v Rogaško Slatino, kjer so se sprehodile po zdraviliškem parku in si ogledale muzejsko zbirko Aninega dvora.

Kam motoristke naslednje leto?

Zaključile so v Kozjem, kjer je bilo že dan prej poskrbljeno za prenočitev tistih, ki so prišle iz daljnih krajev. Nagovorila jih je županja Milenca Krajnc, ki se je zahvalila za obisk in povabila, da se vrnejo še kdaj. Predale so prehodni pokal, ki je iz Šmarja prešel na Goričko. To pomeni, da se motoristke prihodnje leto srečajo tam. Po večerji so se prepustile glasbenim zvokom in zabavi v ritmu rock ‘n’ rolla.

Kaj pravijo udeleženke?

V spodnji povezavi si poglejte kratek pogovor z Nino Podgornik, članico šmarskega moto kluba Šparon Riders, ki nam pove, zakaj so se srečale ravno v naših koncih:

 

Urška iz Morzirja pa med drugim pove, kdaj si prestar za motor:

 

Poglejte si še obširno fotogalerijo (zaradi tehnične težave majhnih slikic ne prikaže, ampak če kliknete na bel prostor, boste vseeno prišli do fotogalerije):

Dejan Cvetanoski