Zaključek Ježkovega nahrbtnika s predstavo Arbadakarba v Rogaški Slatini (foto, video)

8. 4. 2019 12:46

Četrtkovo popoldne so Kulturni center v Rogaški Slatini napolnili najmlajši. Knjižnica Rogaška Slatina je zaključila že deveto sezono mini bralne značke Ježkov nahrbtnik, ki je letos zopet z obiskom presegla vsa pričakovanja slatinskih knjižničark.

Knjižničarke so za najmlajše pripravile tudi Cirkuško-čarovniško predstavo ARBADAKARBA, ki vsebuje čisto vse elemente, ki jih lahko najdete v cirkusu!

56310314_2252998464723070_5779320491852431360_oKnjižnica Rogaška Slatina zdaj že 9. leto zapored prireja mini bralno značko za otroke, imenovano Ježkov nahrbtnik, s katero želijo spodbujati bralno kulturo že pri najmlajših, vplivati na izobraževalni proces in sodelovati tudi pri aktivnem preživljanju prostega časa otrok.

Zaposlene v knjižnici zelo veseli, da pri bralni znački sodeluje vsako leto vsako leto preko 150 otrok iz Rogaške Slatine in Rogatca. Vsi značkarji so prejeli priznanje ob osvojeni bralni znački prav tako pa tudi knjižno nagrado. Za slednje so v Knjižnici Rogaška Slatina hvaležni predvsem sponzorjem doniranih knjig: založba Učila, založba Atelje Doria, založba Miš, založba Rokus Klett.

Za Knjižnico Rogaška Slatina je uspešno izpeljan projekt Ježkov nahrbtnik odlična povratna informacija in pohvala njihovem delu. Takšni projekti, kot je Ježkov nahrbtnik, so pomembni za bralni razvoj, zato so knjižničarke prepričane, da bodo pridni mladi bralci naslednjo sezono zopet z veseljem pristopili k sodelovanju pri projektu.

Vabljeni k ogledu utrinkov z zaključka Ježkovega nahrbtnika:

M.K., foto: Blaž Lah

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X