V Bistrici ob Sotli gostili mlade iz dveh držav

12. 4. 2019 17:22

V prvih aprilskih dneh je bilo na hodnikih, v učilnicah in na igrišču OŠ Bistrica ob Sotli precej bolj živahno in glasno kot ponavadi, saj so od 1. do 5. aprial v okviru Erasmus+ KA2 projekta z naslovom Z igrifikacijo do boljših rezultatov – nauči me igrati, gostili projektne partnerje iz I. OŠ Varaždin in španske šole CEIP Bernardino Perez.

os_bistrica_igrifikacija_2019_2Medse so sprejeli po šest učencev in po tri učitelje iz vsake od omenjenih šol, namen druženja pa je bil predstavitev izobraževalne igre, ki so jo pripravili na OŠ Bistrica ob Sotli. Mednarodni projekt je namreč usmerjen v razvoj novih metod poučevanja, ki temeljijo na igrifikaciji, pri čemer je cilj projekta izdelava izobraževalnih družabnih iger s področja zgodovine, geografije in kulture.

Goste so že v nedeljo popoldne pred šolo pozdravile družine učencev gostiteljev in jih prijazno sprejele k sebi domov, uradno pa smo jih na šoli sprejeli v ponedeljek s kratkim kulturnim programom. Za začetek smo jih povabili na ogled šole, nato pa so se vključili v šolski dan svojih vrstnikov in z njimi počasi začeli navezovati stike.

os_bistrica_igrifikacija_2019_3Dnevi so pričeli teči vse hitreje. Da bi svojim gostom predstavili naravne in kulturne znamenitosti našega kraja, so jih povabili na ogled sadjarstva Hudina in na sedež Občine Bistrica ob Sotli, kjer jih je sprejel župan, kasneje pa še v terme Olimia, kjer so učenci uživali v sproščenem in zabavnem kopanju. V naslednjih dneh so v Olimju spoznali bogato zgodovino samostana in lekarne, v čokoladnici so se razvajali s sladkarijami, na Jelenovem grebenu pa so lahko krmili srne. Navdušeni so bili nad čudovito naravo in nad tem, kaj vse lahko občudujejo v naši okolici. Peljali smo jih še na ogled Postojnske jame ter v Ljubljano, kjer so se z vzpenjačo povzpeli na tamkajšnji grad in v sončnem vremenu uživali v razgledu.

Učenci in učitelji so v šoli preizkusili svoje kuharske sposobnosti v pripravi medenih piškotov v obliki Slovenije ter za konec odigrali družabno igro, v kateri so pokazali, koliko so se naučili o naši mali deželi in našem kraju. Seveda v vsem tem času ni manjkalo športnih aktivnosti, še največ spretnosti pa so naši gostje pokazali v nogometu.

Teden je spet prehitro minil in ob slovesu je pritekla tudi kakšna solza, vendar smo si obljubili, da se ponovno srečajo – prvič že maja letos v Španiji, kamor odhajajo skupaj s prijatelji iz Varaždina.

*foto: OŠBoS

trip_to_las_vegas-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 0,631 seconds.