Šmarski kmetijski sejem tudi letos izjemno dobro obiskan (foto/video)

7. 4. 2019 21:12

smarski_kmetijski_sejem_201916V nedeljo, 7. aprila 2019, je v Šmarju pri Jelšah potekal že štirinajsti tradicionalni kmetijski sejem, ki ga je organizirala Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah.

Tako kot v preteklih letih je bila rdeča nit sejma ohranjanje kmetijstva na širšem območju Kozjanskega in Obsotelja. Sejemsko dogajanje je bilo izredno pestro. Obiskovalcem so se predstavili številni ponudniki kmetijske mehanizacije, medtem ko je bilo dogajanje tudi letos razširjeno po celotnem območju pred Kmetijsko zadrugo Šmarje in po cesti vse do gostišča Zadružnik.

Tudi letos je bilo glavno dogajanje prestavljeno pred gostišče Zadružnik, kjer so za žejne in lačne obiskovalce poskrbeli zaposleni v gostišču. Obiskovalci so si na stojnicah lahko ogledali in kupili številne proizvode in izdelke lokalnih kmetij, izdelke iz suhe robe, sadike, ipd.

Sejem sta uradno odprla direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah Vinko But in šmarski župan Matija Čakš. Sejemsko dogajanje so letos popestrili člani ansambla Srčni muzikanti, pri katerih je v vlogi harmonikarja domačin Žan Stres, in osrednja gostja dneva Rebeka Dremelj.

Tudi letos pa je svoje spretnosti predstavil umetnik z motorno žago, s katero je izrezal čudovito umetnino, ki so jo na koncu dneva prodali na licitaciji.

Oglejte si še fotogalerijo:

v/t/f: DH

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X