Slavnostna seja Občine Kozje 2019 (foto in video)

20. 4. 2019 9:01

Občina Kozje je v četrtkovem popoldnevu s slavnostno sejo na gradu Podsreda proslavila občinski praznik. Pomembnejše občinske investicije zadnjega leta je predstavila županja Milenca Krajnc, podelili pa so tudi srebrni in bronasti grb občine ter dve denarni nagradi.

»Ponodsc_6659sna sem na to, da imamo kaj praznovati,« je županja Milenca Krajnc dejala ob prazniku in povzela, da je občina od lanskega do letošnjega praznika uspela uresničiti kar nekaj pomembnih investicij. Med glavnimi je izpostavila rekonstrukcije nekaterih lokalnih cest, zgradili so nadomestni most preko reke Bistrice v Podsredi, uredili pot na grad Drachenburg, z novo športno infrastrukturo uredili športni park Kozje, nabavili mini bus za osnovnošolce v Lesičnem, gasilcem v Podsredi pomagali pri nakupu novega intervencijskega vozila ter pričeli z urejanjem kanalizacije in male čistilne naprave v Lesičnem, tam pa tudi sanirali plaz, ki je ogrožal stanovanjsko naselje.

Občinsko leto v občini ni bilo bogato le po naložbeni plati, pač pa so se razveselili tudi nagrade za najlepše urejeno vaško jedro, ki ga je Turistična zveza Slovenije v projektu Moja dežela- lepa in gostoljubna podelila Zagorju. Izsledke o njegovi dolgi in zanimivi zgodovini je skozi povezovalne besede prepletala občinska sodelavka Polona Zakošek.

dsc_6665

Ob prazniku je občanom, občankam in nagrajencem čestital tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je ob tem predstavil gospodarski napredek države, izpostavil pa tudi kako naj bi se območje, ki je v preteklosti gospodarsko zelo napredovalo, še razvijalo. Potencial vidi zlasti v turizmu.

V imenu vseh županov občin šmarske upravne enote je čestitke Kozjanom izrekel podčetrteški župan Peter Misja. Ob tem je napovedal majski podpis skupne strategije turističnega razvoja kozjanske, bistriške in podčetrteške občine. Kulturni program so pletli domači šolarji.

dsc_6655dsc_6690

 

 

Podelili štiri občinske nagrade

Na slavnostni prireditvi so se za prispevek in ugled, ki ga s svojim delom ter uspehi dajejo občini, zahvalili štirim nagrajencem.

Srebrni grb občine je prejela humanitarka Mirjana Plak, nekdanja predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Kozje in nato tudi pobudnica velike humanitarne akcije, v kateri so pomagali občanu do električnega invalidskega vozička. Bronasti grb je šel vsestransko nadarjenemu šolarju Brestu Lenarčiču, ki posega po najvišjih državnih in mednarodnih priznanjih iz astronomije, logike, fizike, matematike in drugih področjih.

Denarni nagradi so podelili Športnemu društvu Podsreda in Prostovoljnemu gasilskem društvu Lesično-Pilštanj-Zagorje, ki letos beleži 90 let delovanja.

 

dsc_6682

 

Nagovoru županje Milence Krajnc lahko prisluhnete v spodnjem videoposnetku:

Fotogalerija:

E. Š.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X