Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina ob svetovnem dnevu knjige gostila Gojmirja Lešnjaka – Gojca (foto)


Knjižnica Rogaška slatina je ob svetovnem dnevu knjige v Aninem dvoru gostila odličnega Gojmirja Lešnjaka – Gojca.

gojc-rs-7Gojmir Lešnjak – Gojc je včeraj gostoval v Rogaški Slatini. Na svetovni dan knjige ga je v goste namreč povabila Knjižnica Rogaška Slatina.

Gojca poznajo praktično vse generacije. Je namreč odlični filmski, gledališki in televizijski igralec, glasbenik, režiser, pisec pesmi, voditelj, direktor Kosovelovega doma Sežana, po izobrazbi tudi knjižničar, učitelj, lesar, tabornik in še kaj bi se našlo. Je pa tudi ikona številnih kultnih televizijskih oddaj, kot so Periskop, TV Poper, Teater paradižnik, komična nanizanka Naša mala klinika, Muzikajeto.

Znan je tudi po svojem izrednem družbenem angažmaju in izjemni organizatorski žilici, saj je uspel povezati slovenske kulturne domove, odziva se na kulturne in politične dogodke iz lokalnega, slovenskega in širšega okolja z neposrednimi akcijami in izjavami, predvsem pa z reakcijami nanje v svojih nastopih.

Prav takšnega Gojca je bila včeraj deležna tudi polna dvorana obiskovalcev v Aninem dvoru, kjer se je odvil odličen pogovorni večer.

V sklopu dogodka so organizatorji podelili tudi priznanja vsem značkarjem 12. sezone bralne značke za odrasle Branje brez meja/Čitanje bez granica.

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov:

foto: Knjižnica Rogaška slatina