Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilna akcija v Rogaški Slatini 2019 (foto, video)


Skrb za okolje je med pomembnimi prioritetami tudi v občinah Kozjanskega in Obsotelja. Zato vsako leto organizirajo čistilne akcije, katerih se udeležujejo raznorazna društva, gasilci, policija in veliko prostovoljcev.

Letos smo se podali zabeležiti čistilno akcijo v Rogaški Slatini.

Minulo soboto smo bili v Rogaški Slatini priča humanitarnemu dejanju – skrbi za ohranjanje čistega okolja. V svetu potrošniškega obilja le redko pomislimo, da prekomerno kopičenje dobrin hkrati pomeni tudi uničevanje okolja. Nekateri odpadke odmetavajo kar v naravo, veliko nas po sistemu “uporabi in odvrži” uporablja plastične vrečke, a že z nekaj premišljenimi dejanji  bi lahko spremenili okolje, v katerem živimo v lepše in čistejše. cistilna_akcija_rogaska_april_2019-07120

”Sedež” čistilne akcije je bil, kot vsako leto, gasilski dom PGD Rogaška Slatina, kjer je, po opravljenem delu, ob 12. uri vse sodelujoče čakal topel obrok, za katerega je poskrbela slatinska občina. Čistilne akcije se je udeležil tudi mag. Branko Kidrič in se vsem sodelujočim zahvalil za udeležbo.

A na ušesa nam je prišlo, da je udeležba na čistilni akciji vsako leto manjša, kar je precej zaskrbljujoče.

Namen akcije:

  • pobiranje odpadkov v naravnem okolju (ob cestah, planinskih in sprehajalnih poteh, vodotokih, okoli športnih objektov, v parkovnem območju, ob rekreacijskih poteh in na športnih terenih…,
  • pregled stanja divjih odlagališč ter odstranitev starih ali na novo odvrženih kosovnih odpadkov,
  • ob močnejšem deževju opažamo poškodbe na cestni infrastrukturi, ki so delno posledica pomanjkljivega odvodnjavanja. Za ohranjanje cest v primernem stanju in s tem za večjo prometno varnost, predlagamo, da se v okviru čistilne akcije posveti pozornost tudi odvodnjavanju s cest. Zaželeno je čiščenje jarkov, odstranjevanje nanosov in naplavin, čiščenje iztokov za vodo, čiščenje zamašenih cevi pod cesto ipd.

oglejte si krajši pogovor z ljudmi, ki so sodelovali v videoposnetku:

Oglejte si še fotogalerijo:

Ž. A.