Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 16. 4. 2019 (goljufija preko spleta, nedostojno vedenje voznika,…)


GOLJUFIJA PRI NAKUPU TELEFONOV

8. 4. 2019 je na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah prišel občan, kateri je naznanil, da je preko družbenega omrežja spoznal osebo, ki je v prodajo ponujal dva mobilna telefona v skupni vrednosti 500 EUR. Dogovorila sta se, da občan za nakup obeh mobilnih telefonov nakaže preko pošte denar, prodajalec pa mu bo poslal po pošti mobilna telefona. Ker občan mobilnih telefonov ni prejel je ponovno poskušal navezati stike preko družbenega omrežja, vendar je bil stik že blokiran. Storilca bodo policisti poskušali izslediti ter zoper njega podati kazensko ovadbo na tožilstvo v Celju.

NEDOSTOJNO VEDENJE

8. 4. 2019 nas je obvestil občan, da ga je prehiteval drug voznik osebnega avtomobila, kateri je iz neznanega razloga med prehitevanjem zapeljal iz ceste na dovozno cesto. Ko je videl, da je z voznikom in vozilom vse v redu, se je odpeljal naprej proti svojemu domu. Voznik, ki ga je prehiteval ga je nato dohitel in ustavil. Voznik je pristopil do njegovega vozila ter ga pričel zmerjati in kričati nad njim. Kršitelj se je nato odpeljal, ko je oškodovanec povedal, da bo poklical policiste. Zbrana bodo še dodatna obvestila in bo zoper kršitelja uveden postopek pri prekrškovnem organu.

VINJEN TRČIL V PARKIRAN AVTOMOBIL IN IZ KRAJA ODPELJAL

8. 4. 2019 so bili obveščeni, da je voznik trčil v parkiran osebni avtomobil in iz kraja odpeljal. Ker je nezgodo opazoval drug občan in nudil podatke o povzročitelju lastniku poškodovanega vozila je bil povzročitelj kasneje izsleden na njegovem domu. Tam je bilo ugotovljeno, da je v času nezgode vozil pod vplivom alkohola. Ker je kršitelj preizkus z elektronskim alkotestom odklonil mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi tega bo moral pojasniti razloge za vožnjo pod vplivom alkohola in odklonitev preizkusa alkoholiziranosti sodniku za prekrške v Celju.

PROMETNA NEZGODA

8. 4. 2019 je bila 113 obveščena o prometni nezgodi v kraju Grobelce. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do prometne nezgode zaradi izsiljevanja prednosti enega od dveh udeleženih. Na vozilih je nastala le materialna škoda. Povzročitelju prometne nezgode je bil na kraju izdan plačilni nalog.

9.4.2019 so bili obveščeni, da se je na Obrtniški ulici v Šmarju pri Jelšah zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi nepravilne vzvratne vožnje trčil v drugega udeleženca v cestnem prometu. Tako je med vozili prišlo do trčenja. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

10.4.2019 so bili obveščeni, da se je na območju kozjanskega zgodila prometna nezgoda v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na odbojno ograjo po kateri je vozilo prevračalo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. V nezgodi se je voznik tudi telesno poškodovala. Zoper voznika je bil na sodišče za prekrške v Celje podan obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku.

12.4.2019 so bili obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda v kraju Babna Reka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi bil udeležen voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v obcestno drsno ograjo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

9. 4. 2019 sta policista opravljala kontrolo prometa v kraju Pristava pri Mestinju. Pri kontroli sta ustavila voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo da voznica vozi v cestnem prometu osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega ji je bil osebni avtomobil zasežen. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške v Celje.

TATVINA DENARJA

10.4.2019 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan, kateri je naznanil, da mu je eden od znancev, ko je bil pri njem na obisku, odtujil denar iz njegove denarnice. Zbrana bodo obvestila od domnevnega obiskovalca, nakar bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

11.4.2019 sta policista PP Šmarje pri Jelšah v kraju Podčetrtek ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti. Preizkus z elektronskim alkotestom je pokazal, da je dejansko vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bo podal obdolžilni predlog na sodišče za prekrške, ki bo odločil ali bo moral ponovno opraviti vozniški izpit.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

11.4.2019 je občan obvestil OKC PU Celje, da mu je neznani storilec v času zadnjih dveh ur namerno poškodoval steklo na vhodnih vratih in drugih vratih stanovanjske hiše. Policisti o storilcu še poizvedujejo, na tožilstvo bo podana kazenska ovadba.