Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 1. 4. 2019 (pretentali šmarsko podjetje, tovornjakar pobegnil s kraja nesreče)


policijska-postaja-smarjeTATVINA VOZILA V TUJINI

25. 3. 2019 se je na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah zglasil lastnik podjetja iz našega območja in naznanil, da so njihovemu vozniku v tujini v času počitka s parkirišča odtujili kombinirano vozilo. Voznik je tatvino prijavil že tujim varnostnim organom, kljub temu bo policija obvestila Okrožno državno tožilstvo v Celju.

PROMETNA NEZGODA V ŠENTVIDU PRI GROBELNEM

27. 3. 2019 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v kraju Šentvid pri Grobelnem. Policisti so z ogledom ugotovili, da je vzrok prometne nezgode prekratka varnostna razdalja voznika osebnega avta, zaradi česar je trčil v vozilo pred seboj. Na vozilih je nastala materialna škoda, poškodovanih pa ni. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

GOLJUFIJA

28. 3. 2019 je direktor podjetja iz Šmarja pri Jelšah obvestil tukajšnjo policijsko postajo, da je neznanec v njegovem imenu v računovodstvo njihovega podjetja poslal elektronsko obvestilo, da se nakaže več deset tisoč EUR na račun v tujini. Računovodstvo je transakcijo opravilo, nato pa je bilo ugotovljeno, da je bilo obvestilo lažno. Policija za NN poizveduje.

NEZGODA S PADALOM

28. 3. 2019 smo bili obveščeni o nezgodi s padalom na našem območju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je padalski pripravnik pod nadzorom inštruktorja na poligonu učil leteti. Pripravnik se pri pristanku ni uspel pravočasno spustiti na pristajališče in se je zaletel v bližnji parkiran osebni avto in se pri tem huje poškodoval. Tujo krivdo je policija izključila o nezgodi pa napisala poročilo na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM V ŠMARJU PRI JELŠAH

29. 3. 2019 je bila tukajšnja policija obveščena o prometni nezgodi s pobegom v kraju Šmarje pri Jelšah. S kraja se je odpeljal NN voznik tovornega vozila, ki je prometno nezgodo povzročil zaradi izsiljevanja prednosti. Takoj so bile obveščene vse policijske patrulje, tako da je bil v 30 min pobegli povzročitelj prometne nezgode izsleden v Imenem. Policisti so pobeglemu vozniku poleg kazni za izsiljevanje prednosti napisali tudi kazen na pobeg s kraja prometne nesreče.

TATVINA MOPEDA

31. 3. 2019 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil oškodovanec in naznanil, da mu je v obdobju zadnjega tedna neznani storilec iz nezaklenjenega skupnega prostora v Gornji vasi odtujil kolo z motorjem znamke Tomos Automatic, srebrne barve in ga odpeljal neznano kam. Policija za še storilcem poizveduje.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje

sola-voznje-polsi-klik