Podčetrtani z odlično zadnjo četrtino spet v 1. ligo; Rogaška v NM z -4

30. 4. 2019 20:28

V tretji tekmi finalne serije so košarkarji Term Olimia prepričljivo ugnali Celje in se tako vračajo v prvoligaško konkurenco, kjer so eno sezono že nastopali.

Prve tri četrtine srečanja so bile precej izenačene, v zadnji pa so domači pred polnimi tribunami dominirali in se veselili velikega uspeha. Na začeteku zadnjega kvartala so gostje še uspeli izenačiti na 67, nakar je domačim uspela serija 12 točk. Po 82:71 so domači dosegli serijo 8 točk in se dve minuti pred koncem oddaljili na neulovljivih 19.

Skupno so termalci zadeli kar 16 trojk ob 57 % izkoristku! Veliko boljši od gostov so bili tudi v elementu podaj, in sicer je bilo 25:11.

Terme Olimia Podčetrtek : Celje 92:74 (22 : 20, 27 : 24, 18 : 20, 25 : 10)

Strnad 26, Štruc 19, Cerkovnik 15, Sevšek 11, …

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtek: “Čestitke Celju za odlične predstave v letošnji sezoni. Mi smo tisto prvo tekmo igrali v krču, naredili smo preveč napak v napadu in nismo igrali sproščeno. Skozi celotno finalno serijo smo igrali odlično obrambo, serijo pa je odločala boljša telesna pripravljenost. Svojim fantom sem pred tekmo v Celju dejal naj zaupajo v svoj met saj smo mi “šuterska” ekipa in to so tudi naredili, kar pa so danes prav tako dokazali. Mislim, da smo zasluženo zmagali in prinesli ponovni naslov prvaka naši mali sredini. Dobro delamo tudi z mladimi kar potrjuje četrto mesto kadetov in verjamem, da je pred klubom svetla prihodnost. Rad bi se zahvalil mojim igralcem, trenerskemu štabu, upravi kluba za podporo in vsem navijačem brez katerih nam danes ne bi uspelo.”

§

V prvi četrtfinalni tekmi serije, ki se igra na dve zmagi, se je Rogaška v Novem mestu prepozno prebudila.

Po prvem polčasu so Dolenjci vodili za 13 točk, v 26. minuti pa za 19. Še v 33. minuti je Krka vodila za 14, v dobrih dveh minutah pa je gostom uspela serija 10 točk in tekma se je odprla. Krka je nekako uspela odbiti pritisk Rogaške, ki je vztrajala in pol minute pred koncem prišla na 73:71, a je zmaga vseeno ostala v “Štuklju”.

Krka : Rogaška 77:73 (25 : 20, 21 : 13, 17 : 19, 14 : 21)

Davis 23, Sarajlija 16, Pajić 11, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Bolj kot ne je za naš poraz kriva končnica prve četrtine ter celotna druga, ko smo si priigrali prevelik zaostanek. Imeli smo preveč zgrešenih prostih metov in »zicerjev«. Zelo pozitivno je, da se nismo predali, ampak smo garali in garali in prišli na dve točki zaostanka, a je Jošilo zadel vse štiri proste mete in je zmaga ostala v Novem mestu. Upam, da smo sposobni v soboto vrniti Krki in priti na tretjo tekmo.”

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X