Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Kozje namenja 2 milijona evrov za investicije


Že v preteklem letu so v občini Kozje izpeljali kar nekaj naložb, tako s pomočjo državnih, kot tudi evropskih sredstev.

Tudi letos pa se v občini Kozje ne ustavljajo, saj bodo za investicije namenili kar 2 mio evrov.

Med drugim bo Lesično kmalu dobilo dolgo pričakovano krožišče, ki bo zgrajeno v sklopu obnove dotrajanih cest, ki se je začela leta 2016 in se bo nadaljevala tudi letos. Krožišče bo zagotovilo večjo prometno varnost, obenem pa bo zgrajena tudi steza za kolesarje in pešce.

To pa ni edino krožišče, ki ga bo letos zgradila občina. Kmalu se bo namreč začela tudi gradnja krožišča pri Poslovno-obrtni coni Kozje. Direkcija za ceste RS pa naj bi letos pristopila tudi k obnovi cestišča na relaciji Posreda – Kozje po sistemu hladne reciklaže, je za RTV Slovenija povedala županja občine Kozje Milenca Krajnc. Z Direkcijo za ceste RS pa Občina Kozje sodeluje tudi pri pripravi drugih projektov.

Občina namerava letos obnoviti tudi tri odseke lokalnih cest in izpeljati še več drugih naložb. Med drugim bodo v Kozjem kmalu dokončali obnovo kanalizacijskega omrežja ter male čistilne naprave. Nadaljevali bodo tudi z agromelioracijo na komasacijskem območju na Gubnem, občina pa bo pristopila tudi k nakupu gasilskih vozil (cisterne za PGD Lesično-Plištanj-Zagorje in GVM vozila za PGD Kozje). Za vse investicija bodo v Kozjem tako letos namenili 2 mio evrov.