Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

»Nikdar ni moč pozabiti zelenih senožeči« – otvoritev likovne razstave na Pilštanju


otvoritev-razstave-pilstanj-2019-slikarji-z-organizatorji
Slikarji z organizatorji

Umetnine 18. likovne kolonije likovnih pedagogov so na Pilštanju v nedeljo, 14. aprila 2019, slovesno ugledale luč dneva na razstavi v Stari šoli.

otvoritev-razstave-pilstanj-2019-stevilna-in-naklonjena-publika-v-stari-soliKot je Kozjanska pokrajina segla globoko v srce preminuli pesnici Binci Jakobina Antonovič, ki je avtorica verza v naslovu, se je dotaknila tudi vseh sodelujočih likovnih umetnikov. Na temo Svete Eme so v avgustu 2018 ustvarjali Anton Perko, Gorazd Pavčnik, Draga Davitkova Erič, prejemnik Jakopičeve nagrade in nagrade Hinka Smrekarja Milan Erič in eden izmed idejnih začetnikov kolonije in tradicionalno sodelujoči Peter Krivec. Nastala dela so zbrali v priložnostnem zborniku, ki ga je izdal JSKD izpostava Šmarje pri Jelšah.

Lepo število prisotnih je v uvodu uživalo ob citrah Jasmine Levičar in glasu Martine Zapušek ter nato iz ust članic Dramske skupine Peilenstein, Tadeje, Tine in Lee, prisluhnilo spevni besedi zgoraj citirane pesnice. Likovno stroko za slikami pa je približal likovni kritik Manjo Berdič. Dogodek je spretno povezovala Nives Kostevc Arzenšek, predsednica Kulturnega društva Lesično – Pilštanj.

plistanj-kolaz

N.G., foto: Lidija Kotnik Klaužer