Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Verniki za velikonočne praznike ponovno v šmarski farni cerkvi (foto)


Še ne do konca prenovljena cerkev Marije Vnebovzete v Šmarju za velikonočne praznike ponovno odpira svoja vrata.

Danes, ko  kristjani in vsi Evropejci z žalostjo na obrazu in kepo v želodcu gledamo katastrofične posledice požara na notra-damski katedrali, obenem morda čutimo, da ni gorel le del stavbe, lesenega nadstrešja in kamnitih zidov, temveč z njim vred del naše identitete, nas samih, (kot je to opisal predsednik Francije, Emmanuel Macron).

A šmarski farani se del nečesa večjega čutijo že dalj časa – v zapuščini in tradiciji njihovih prednikov jih je združila obnova šmarske farne cerkve Marije Vnebovzete. Obnova, stroški se približujejo 800 tisoč evrom, še ni zaključena, a dovolj, da je vernike sprejela za cvetno nedeljo in jih bo tudi za ves veliki teden.

Šmarski župnik Tadej Linasi: V župnijski cerkvi smo končali drugo fazo prenove, to so večja gradbena dela. Sedaj so na vrsti finese, tlak v cerkvi, oltarji in oltarna oprema, dokončno beljenje sten, ter nove klopi. Upamo, da bomo lahko vsa ta dela opravili še letos.

Tako bi bila notranjost cerkve letos v glavnem zaključena. Seveda pa je potek del odvisen tudi od naše finančne sposobnosti. Havla Bogu in vsem vam dobri ljudje, za razumevanje in podporo, da smo lahko vsa dela do sedaj poplačali (600.000,00€).

Pred nami pa je še en del, ki še ga bomo morali zbrati. Občina Šmarje pri Jelšah je za letošnje leto zagotovila 80.000,00€. Po predvidenih delih, ki nas še čakajo pa moramo zbrati še 200.000,00€.

DAROVANJE ZA DOKONČANJE OBNOVE
Zato vas tudi tokrat prosim za pomoč. Vaši darovi ob cvetni nedelji in veliki noči bodo namenjeni za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar

cerkev-smarje

Razpored maš, obredov, blagoslovov jedil, možnosti za spoved in drugih aktivnosti v velikem tednu lahko podrobneje preberete na spletni strani župnije Šmarje (klik)

R. Č.