Hartl petič zapored prvak v badmintonu, prvič tekmovala tudi dekleta

23. 4. 2019 9:42

Tenis klub Kozje že od leta 2002 dalje ob občinskem prazniku organizira občinsko prvenstvo v badmintonu, kar pomeni, da je bilo letošnje že 18. po vrsti.

Je pa bilo letošnje posebno, saj so prvič izpeljali tudi prvenstvo za članice. Na velikonočni ponedeljek se je v Večnamenskem centru Kozje zbralo osem članov in tri članice. Slednje so odigrale vsaka z vsako. Naslov prve občinske prvakinje med članicami je osvojila Ivica Krošelj, na drugo mesto se je uvrstila Katja Bratuša in na tretje Špela Šošterič.

Člani so bili najprej razdeljeni v dve skupini, znotraj katerih so odigrali vsak z vsakim, prva dva iz vsake skupine pa sta se uvrstila v polfinale. Presenečenj v skupinah ni bilo, saj so se v polfinale uvrstili štirje nosilci. V polfinalu je nato Blaž Hartl premagal Bojana Dobravca, Dejan Zorenč pa Romana Gradiška. V velikem finalu je Blaž Hartl zmagal in petič zapored postal občinski prvak. S petim  naslovom je postal drugi najuspešnejši tekmovalec v zgodovini občinskih prvenstev. Sploh prvič se je med prve tri zavihtel Dejan Zorenč, ki je bil drugi, v tekmi za tretje mesto pa je Bojan Dobravc  premagal Romana Gradiška in ob dveh drugih mestih še petič osvojil tretje mesto.  Osemkratni prvak Roman je tako tretjič končal na nehvaležnem četrtem mestu, se  pa je na prav vsakem izmed 18 prvenstev uvrstil med prve štiri. (R.G.)

sentrock-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,865 seconds.