Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vesel pust s šolarji v Rogaški Slatini 2019 (foto, video)


Veselo pustno rajanje so v torkovem popoldnevu tradicionalno pripravili tudi v Rogaški Slatini. Množica mask se je združila v pustni povorki, ki je na Evropsko ploščad pritegnila številne obiskovalce.

pust_slatna-5pust_slatna-2

pust_slatna-1

Pustne šeme so Rogaško Slatino zavzele ob pol štirih popoldne. Dolga pustna povorka domiselnih, veselih in pisanih maškar se je vila po Promenadi in Zdraviliškem parku do Evropske ploščadi. V njej so sodelovali vrtčevski otroci in slatinski šolarji, od najmlajših  pa vse tja do srednješolcev. Večinoma so se predstavili kot skupinske maske.Za glasbeno spremljavo povorki je poskrbela godba na pihala Steklarne Rogaška Slatina.

Pustno povorko je pozdravila množica obiskovalcev, mnogi so si za to priložnost nadeli maske in tako pripomogli k še lepšemu vzdušju. Povorka se je zaključila z animacijskim programom na Evropski ploščadi. Ker so pustne maske znanilci pomladi, le ta pa po ljudski modrosti ne pride brez glasnega rajanja, sta jih povezovalca programa povabila, naj zaplešejo, se veselijo v svojih opravah in se posladkajo s krofi ter okrepčajo s toplimi napitki.

 pust_slatna-4  pust_slatna-6 pust_slatna-7 pust_slatna-8 pust_slatna-9 pust_slatna-10

Vabimo vas, da si utrinke s prireditve ogledate v fotogaleriji.

E.Š.