Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V NK Šmarje pri Jelšah zastavili visoke, a z dobrim delom dosegljive cilje


Šmarski nogometni klub je v prejšnjem tednu na občnem zboru društva predstavil delo v prejšnjem letu ter predstavil načrte za prihodnost. Klub trenutno vključuje preko 130 aktivnih članov, od tega je 114 igralcev, dve tretjini katerih prihaja iz Šmarja. Veseli pa, da dokaj zajeten delež tistih, ki prihajajo iz okoliških krajev, zaradi ljubezni do nogometne igre premaguje ovire, ki nastajajo zaradi oddaljenosti.

Predsednik kluba NK Šmarje pri Jelšah Aleš Ratej je prisotnim predstavil delovanje kluba, ki se je v zadnjem obdobju ukvarjal z ureditvijo celostnega stanja, saj je bilo le-to potrebno konkretnejše pozornosti zaradi kadrovskega mirovanja zadnjih nekaj let. Klubu so se pridružili mladi trenerji, ki jih čakajo usposabljanja in izobraževanja, ki so nasploh eden izmed ciljev vodstva kluba, saj se zavedajo, da so za delo z otroki potrebni usposobljeni posamezniki.

postani-trenerPredstavljena je bila tudi finančna shema kluba, ki se je v zadnjem obdobju popravila na račun ureditve plačil vadnin in pomoči staršev pri prevozih na tekme, veseli pa tudi dejstvo, da so uspeli poplačati vse pretekle obveznosti, ki so bile še breme iz prejšnjih let.

Klub je v zadnjem obdobju namenil pozornost urejenosti objekta pri nogometnem igrišču, s pomočjo staršev in sponzorjev pa so enotno urejeni tudi igralci, ki se bodo v spomladanskem delu lige na tekmah ponašali z novimi trenirkami, kapami in nahrbtniki ob dresih, ki so jih prenovili že v lanski sezoni. S tem želijo dvigniti prepoznavnost kluba in kraja, pri igralcih pa dvigniti raven pripadnosti in enotnosti.

Pomembno pozornost klub namenja tudi vzgoji igralcev, gledalcev in odnosom med vsemi deležniki nogometne igre. Tako je eden izmed ciljev za leto 2019 uvrstitev vseh ekip med prve tri na lestvici Fair Play-a.

Kot rezultatske cilje za jesen 2019 si je vodstvo zadalo prehod ekipe U 13  iz 2. lige MNZ v 1. ligo MNZ, dvig fantov iz U 15 na vrh lestvice 1. lige MNZ, oblikovanje kadetske ekipe, ki je v tej sezoni klub nima ter popeljati mladince med prve tri na lestvici lige MNZ. Ob dobrem delu z mladimi se bo posledično, tako verjamejo v klubu, tudi članska ekipa vrnila med tretjeligaše državne nogometne lige.

Od starejših dečkov do mladinske selekcije v najvišje lige

Izredno prodorni pa so tudi njihovi srednjeročni cilji, saj z njimi segajo po 1. slovenski ligi pri selekcijah U 15, U 17 in U 19 in ter dvig v članski ligi. Zavedajo se, da dobra naložba v otroške selekcije prinaša dolgoročne uspehe, zato želijo še dvigniti število vključenih igralcev, popeljati nogomet v vrtce in podružnične šole kot zdrav način gibanja, izredno blizu pa jim je tudi ideja o nogometni ekipi deklet.

Ob vseh teh zastavljenih ciljih pa se zavedajo, da morajo za dosego le teh v klubu delovati kvalitetni trenerji z obilico ljubezni do nogometa ter dobro mero entuziazma. Izreden pomembno vrednost za klub imajo tudi starši, ki podpirajo svoje otroke finančno, predvsem pa  v njihovi želji po igranju nogometa, tako da jih pripeljejo v nogometno šolo, na tekmah pa v športnem duhu spodbujajo. Neprecenljivo podporo klubu je vseskozi nudila tudi Občina Šmarje pri Jelšah, zato se v klubu nadejajo dobrega sodelovanja tudi v prihodnjih letih.

A gotovo bo za dosego teh ciljev potrebno tudi obilo trdega dela. Energije in volje je dovolj, zagotovo pa bo potrebno zagotoviti tudi večje število treningov v zimskem času. Ob veliki zasedenosti telovadnice ter skromnim možnostim zunanjega treninga v zimskem obdobju zaradi slabše urejenega pomožnega igrišča, se v klubu zavedajo, da brez večjega igrišča z umetno travo, navkljub želji in trudu, ne bodo mogli konkurirati tistim, ki imajo na voljo velike dvorane ali igrišča čez vse leto.