Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski dijaki po Rogaški Slatini popeljali koroške sovrstnike


Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina smo zelo povezani, želeli pa smo sodelovati in se povezati še z dijaki iz katere od drugih šol. Tako smo 13. marca 2019 na našo šolo in v naše mesto prijazno sprejeli dijake gimnazije Ravne na Koroškem.

dijaki_rogaska_ravne_2019_marec_01_pozdravStopili smo izven mehurčka Šolskega centra Rogaška Slatina ter spoznali dijake iz drugega konca Slovenije, gimnazijce srednje šole Ravne na Koroškem. Odzvali so se na naše povabilo in prišli v Rogaško Slatino, kjer smo jih dijaki 2.a razreda, ravnateljica, koordinatorica dijaških izmenjav ter razredničarka vljudno sprejeli na pozdravni prireditvi. Predstavili smo našo šolo, nato pa so tudi Korošci predstavili svojo.

dijaki_rogaska_ravne_2019_marec_02_znamenitostiSledil je ogled mesta in njegovih znamenitosti. Dijaki iz domačega mesta smo vodili ta ogled in po poti predstavili zgodovinske posebnosti v Rogaški Slatini. Ogledali smo si kip Pegaza in slišali o njegovi legendi, kip grofa Attemsa, šli do Aninega dvora in cerkve svete Ane, si ogledali najbolj znane hotele v Rogaški Slatini ter ogled zaključili z obiskom kristalne dvorane, ki je naše goste najbolj navdušila. Imeli smo čas za druženje z dijaki prijateljske gimnazije.

dijaki_rogaska_ravne_2019_marec_03_sovrstnikiV tem času smo se s Korošci ob pijači in hoji nazaj do šole že precej dobro spoznali. V šoli smo skupaj pojedli kosilo in se še družili, preden so se začele delavnice, ki so jih pripravili učitelji.

Tudi šolske delavnice so nam dale možnost, da se povežemo kot dijaki in prijatelji.

dijaki_rogaska_ravne_2019_marec_04_delavniceSodelovali smo v fizikalni delavnici Svetloba, kjer smo iz hidrogela delali optični vodnik, sociološki delavnici Svetovna kavarna, kjer smo spoznavali identiteto gimnazijca ter v delavnici List v vetru, kjer smo preizkusili svoje igralske in ustvarjalne sposobnosti. Z dijaki gimnazije Ravne smo povezali svoje razmišljanje in kreativnost in rezultati delavnic so bili izjemno uspešni in originalni.

Na končni prireditvi smo predstavili rezultate, ki smo jih dobili v delavnicah in se poslovili od dijakov in profesorjev gimnazije Ravne na Koroškem.

Dijaška izmenjava Šolskega centra Rogaška Slatina in gimnazije Ravne na Koroškem je bila izjemno zanimiva izkušnja in dobro sodelovanje dveh šol. Druženje se bo tudi ponovilo in sicer aprila, ko bomo dijaki ŠCRS obiskali Ravne na Koroškem. To pa tudi ne bo zadnje sodelovanje teh dveh šol, kajti dijaki se bodo družili in sodelovali še v naslednjih letih.

Ana Fendre, 2. a

sola-voznje-polsi-klik