Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina vstopa v dinamično investicijsko leto (video)


Občina Rogaška Slatina v letu 2019 načrtuje več investicij, s katerimi bi vzdrževala trenutno standarde in hkrati naredila korak naprej za večjo prepoznavnost Rogaške Slatine ter čim bolj kvalitetno življenje občanov.

Župan mag. Branko Kidrič je tako na ponedeljkovem srečanju z novinarji predstavil glavne poudarke njihovega načrta dela za leto 2019. Letošnji proračun znaša 11 milijonov evrov, od tega bodo 4, 5 milijonov evrov namenili različnim naložbam.

branko_kidric-1
Župan mag. Branko Kidrič je predstavil vse večje investicije, načrtovane v letošnjem letu.
Levji delež proračuna za turizem

Velik poudarek bo na turizmu, ki ostaja prioritetna razvojna panoga. V prvi vrsti želijo pristopiti k izdelavi strategije turizma za Rogaško Slatino kot turistično destinacijo za obdobje od 2020 do 2025. Realizirati želijo t.i. projekt Digitalni marketing, v okviru katerega bi nadgradili spletno platformo. Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina namreč izvaja dvoletni projekt, znotraj katerega bo pripravljena nova spletna stran turizma Rogaška Slatina, prav tako pa želijo digitalizirati v lanskem letu izdane 4 karte sprehajalnih, kolesarskih, pohodniških in planinskih poti. Za piko na i bodo letos po desetih letih izdelali tudi novo monografijo.

investicijski_nacrti

Načrt dela občine za letošnje leto obsega 10 večjih projektov. V okolici športnih površin II. osnovne šole želijo zgraditi skate park pod naslovom “Urbano naselje”. Kot popotnikom turistična destinacija pa bi občino obogatilo še postajališče za avtodome.

Krajevna skupnost Sveti Florjan si lahko obeta gradnjo novega vodovoda v naselju Strmec. Branko Kidrič je ob tem dodal, da bo tako 89 odstotkov vseh gospodinjstev v občini priključenih (oziroma bodo imeli možnost priključitve) na javno vodovodno omrežje.

V letošnjem letu želijo na Zdraviliškem trgu realizirati drugo fazo lokalne ceste od avtobusne postaje do Grand hotela Rogaška. Obnovo lokalne ceste in mini krožišče si lahko obeta tudi naselje Žibernik. Infrastrukturni načrti med drugim zajemajo pridobitev novih površin za kolesarje, s čimer bi bilo celotno mestno jedro povezano s kolesarskimi stezami.

Kot je dodal župan, želijo v letošnjem letu energetsko obnoviti športno dvorano Balinček, ob športni dvorani Rogaška Slatina pa načrtujejo gradnjo prizidka za na novo nabavljeno opremo ter dostop v galerijski del dvorane tudi za invalide.

Rogaška Slatina je pripravljena na Vonarsko jezero

To so le večje načrtovane investicije za letos. Rogaška Slatina piše še eno pomembno zgodbo, in sicer Vonarsko jezero, ki ga bo občina pričakala pripravljena. V tem duhu načrtujejo realizacijo projekta Naravovarstveni center Sotla, kjer bi predstavili naravne danosti Nature 2000, ki obsega del tega območja. Projekt želijo izkoristiti za še večjo promocijo Rogaške Slatine z okolico. Zaradi tega bo pomembna tudi ustrezna infrastruktura ob vzpostavitvi jezera, za kar je predvidenih 1, 2 milijona evrov.

Zdraviliško mesto bo tudi znotraj letošnjega proračuna velik poudarek namenilo nadaljnjemu razvijanju zdravstva. V spodnjem videu si lahko ogledate načrte glede te panoge, ki jih je razkril župan Branko Kidrič: