Pustna veselica v Šentvidu z ansamblom Petka 2019 (foto/video)

3. 3. 2019 18:16

pustna_veselica_v_sentvidu_z_ansamblom_petka60V soboto, 2. marca 2019, so v številnih krajih po vsej Sloveniji potekala tradicionalna pustovanja. Kot vsako leto, so tudi letos člani PGD Šentvid pri Grobelnem pripravili tradicionalno pustno rajanje z bogatimi nagradami.

Pust je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. Pustni čas je premakljiv in je odvisen od velike noči. Prava pustna dneva sta dva: pustna nedelja in pustni torek. Samo praznovanje pusta sega v predkrščansko dobo, njeno izročilo so prevzeli Rimljani in si v pred pomladnem času ustvarili več praznikov, ob katerih so se tudi šemili.

pustna_veselica_v_sentvidu_z_ansamblom_petka38

Vse skozi je pustna veselica PGD izredno dobro obiskana. Lahko bi rekli, da gre za tradicionalno najbolj divjo zabavo v tem času na območju Kozjanskega in Obsotelja. Tudi tokrat je bila dvorana gasilskega doma v Šentvidu premajhna za vse obiskovalce željne dobre zabave.

pustna_veselica_v_sentvidu_z_ansamblom_petka40Tokrat so obiskovalce zabavali člani dobro poznanega ansambla Petka, ki so pripravili nepozabno zabavo, na kateri ni manjkalo dobre glasbe, pijače in hrane. Tudi letos pa so šentviški gasilci obdarili vse otroke, ki so se udeležili zabave, poskrbeli so za bogat srečelov in pa nagrade za najboljše skupinske maske.

 

v/t/f: DH

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
279 queries in 2,761 seconds.