Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske uprave Šmarje pri Jelšah: 4. 3. 2019 (prometne nezgode, zatajitev denarja, potepuški psi,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 25. 2. 2019 DO 3. 3. 2019

26.2.2019 TOREK

PROMETNA NEZGODA

113 je bila obveščena o prometni nezgodi v Kristan vrhu. Policisti so na kraju ugotovili, da je vzrok prometne nezgode neprilagojena hitrosti voznika osebnega avta, ki je trčil v parkirano vozilo ob cesti. Na vozilih je nastala materialna škoda, mlad voznik pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

ZATAJITEV DENARJA

Na PP Šmarje pri Jelšah se je zglasil občan, ki je naznanil, da je na bankomatu v Podplatu dvignil gotovino, ki pa jo je pozabil vzeti iz reže. Neznanec ki je prišel za njim je denar pobral in ga odnesel neznano kam. Za neznancem policija poizveduje in bo ob njegovi izsleditvi zoper njega podana kazenska ovadba.

27.2.2019 SREDA

IZSLEDENI POTEPUŠKI PSI

Policisti so v Grličah izsledili potepuške pse, ki so jih zadržali do prihoda veterinarja. Veterinar je na podlagi čipov na psih odčital lastništvo. Policisti so poiskali nevestne lastnike, ki niso poskrbeli za svoje živali in jim izdali plačilne naloge.

TATVINA ZLATNINE

Policijska postaja Šmarje pri Jelšah je bila obveščena o tatvini zlatnine v bližnji zlatarni. Z zbranimi obvestili na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec prodajalki izmaknil več kosov zlatnine in pobegnil. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

28.2.2019 ČETRTEK

VLOM V PISARNO

Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah je poklical oškodovanec in naznanil, da so mu tekom noči vlomili v pisarno podjetja na območju Svetega Štefana. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil skozi okno pisarne, vstopil v notranjost, jo v celoti preiskal in odtujil manjšo prenosno blagajno. Škode je za več sto evrov. Policisti storilca še iščejo.

PROMETNA NEZGODA

113 je bila obveščena o prometni nezgodi v kraju Lesično. Policisti so na kraju ugotovili, da je vzrok prometne nezgode nepravilno vključevanje v krožno križišče voznika osebnega avta, ki je s svojim vozilom trčil v zadnji del drugega vozila. Na vozilih je nastala materialna škoda, poškodovanih na srečo ni bilo. Povzročitelju prometne nezgode je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA

113 je bila obveščena še o eni prometni nezgodi v Imenem. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avta, ki je izsilila prednost drugemu vozniku. Na vozilih je nastala materialna škoda, voznica pa bo zaradi poškodb iskala zdravniško pomoč pri osebnem zdravniku. Povzročiteljici prometne nezgode je bil izdan plačilni nalog.