Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OOZ Šmarje pri Jelšah pripravila predstavitev aktualnih pobud za podjetnike in tudi kmete (foto)


Minuli petek je v Šmarju pri Jelšah potekala predstavitev možnosti financiranja in finančnih spodbud z naslovom “Kako do sofinanciranja naložb za vaše podjetje?”.

Na predstavitvi so prisotni dobili konkretne odgovore na vprašanja KDAJ, KJE ter KAKO lahko izkoristite POVRATNA in NEPOVRATNA SREDSTVA, ki čakajo na mala in srednja podjetja ter kmete.

uvodV Sloveniji so na voljo različne oblike nepovratnih sredstev in ugodnejših povratnih oblik financiranja. Nekako med ljudmi velja prepričanje, da se jih poslužujejo bolj ali manj isti posamezniki – tisti, ki se temu posvetijo in izčrpajo res vse možnosti.

Da pa temu ni tako, želimo dokazati na območju Kozjanskega in Obsotelja, kjer je Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Občine Šmarje pri Jelšah pripravila predstavitev aktualnih pobud za podjetnike in tudi kmete. Svoja vrata jim je na široko odprl Kulturni dom Šmarje pri Jelšah s svojimi prostori.

zupan_caks
Župan Šmarja Matija Čakš

V goste so povabili vodilne predstavnike institucij, ki redno pripravljajo razpise: SPIRIT Slovenija, SID Banko, Slovenski podjetniški sklad, Slovensko turistično organizacijo in Slovenski regionalno razvojni sklad. Njihov osrednji namen je s tovrstnim dogodkom približati razpisno ponudbo vsem podjetnikom, jih opogumiti, da svojo poslovno idejo izpeljejo ob pomoči sredstev, vsekakor pa jim želijo tudi dati besedo, da izrazijo, na katerih področjih bi želeli več spodbud.

S strokovnimi svetovalci posameznih institucij in možnostjo individualnih pogovorov, so želeli predstaviti konkretne rešitve za pridobitev nepovratnih sredstev, ali ugodnejših povratnih virov, ki zmanjšujejo finančne vložke posameznih podjetij ali kmetovalcev.

Odziv lokalnih podjetnikov je bil velik, kar priča o tem, da poslovnih idej in želja po naložbah v teh krajih ne manjka, le prave informacije so lahko pri tem ključnega pomena.

foto: OOZ Šmarje