Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Od aprila v občini Šentjur dražja voda


Na včerajšnji 4. redni seji Občinskega sveta Občina Šentjur so svetniki odločili, da se bodo s 1. aprilom letos zvišale cene vodooskrbe.

Družina s povprečno porabo vode bo za vodo odštela okoli 4,5 € več.

Javno komunalno podjetje Šentjur (JKP Šentjur), ki z vodo oskrbuje okoli 5414 odjemalcev, bo cene povišalo predvsem zaradi razširitve vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter posledično višjih stroškov vzdrževanja vodovodno/kanalizacijske infrastrukture. Ob koncu leta 2018 je JKP Šentjur razpolagal in upravljal z javnim vodovodom v skupni dolžini 469 km.

Na višje cene naj bi delno vplivalo tudi dejstvo, da se omrežje iz leta v leto širi, potencialni odjemalci pa se na javni vodovod ne priklapljajo in raje ostajajo priklopljeni na lastne vodne vire. Razlog za to verjetno tiči tudi v stroških priklopa na javni vodovod. Število odjemalcev se na letni ravni poveča za 1 – 2 %.

Število gospodinjstev v občini Šentjur je sicer okoli 7300, kar pomeni, da veliko gospodinjstev, kjer takšna možnost infrastrukturno obstaja, še vedno ni priključenih na javni vodovod.

Za koliko se bo povišal strošek vodooskrbe?

S 1. aprilom 2019 bodo cene vodoooskrbe v občini Šentjur višje za:

  • 0,20 € na kubični meter za vodarino oz. porabljeno vodo
  • 0,84 € na mesec za omrežnino
  • 0,44 € za omrežnino za odvajanje odpadnih voda

Družina s povprečno porabo vode bo tako na mesec plačala okoli 4,5 € več.