Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nuška Drašček s koncertom RE-BELLE (Posvečeno Piaf) prihaja v Šentjur


Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk Nuška Drašček prihaja v nedeljo, 24.3.2019 ob 20. uri v Šentjur!

Na koncertu, ki poteka v okviru njene vseslovenske turneje, bo predstavila najnovejši projekt RE-BELLE (Posvečeno Piaf).

Nuška Drašček je v zadnjih mesecih blestela na najrazličnejših odrih in v zelo različnih vlogah. V Nemčiji, Belgiji in Sloveniji je pela glavne vloge v opernih produkcijah (Pepelka/Rossini, Carmen/Bizet in Lepotica/Glass), po Sloveniji gostovala s projektom RE-BELLE, pripravila novi celovečerni koncertni spored z našo priznano violinistko Anjo Bukovec, posnela novo skladbo in video Domovini z raperjem Zlatkom v okviru promocijske kampanje Slovenske turistične organizacije “Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo” in za nameček bila še so-voditeljica Maria Galuniča na zadnji Slovenski popevki.

image001-7IZVAJALCI:

  • Nuška Drašček, vokal
  • Jaka Pucihar, klavir
  • Vid Ušeničnik, tolkala

Nuška Drašček občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona.

Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov »Re-Belle« ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, »upornico«, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo »končnosti«; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi »l’oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser« (»uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti« – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov »Re-Belle« pomeni »ponovno lepa«, s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

nuska-drascek-kozjansko-plakat

Nuška Drašček in njena odlična glasbena partnerja – Jaka Pucihar na klavirju in Vid Ušeničnik na tolkalih – nam bodo na tokratnem koncertu predstavili uspešnice, kot so Hymne à l’amour, L’accordéoniste, Mon manège a moi, Padam, Mon Dieu in Je ne regrette rien ter tudi manj znane šansone, med katerimi so Les amants d’un jour, L’homme à la moto ali Carmen’s story.

VSTOPNICE:

Vstopnina v predprodaji 15 €, na dan koncerta 17 €.

Nakup vstopnic je možen v Knjižnici Šentjur, na portalu mojekarte.si in pri njihovih uradnih posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd. …) ter eno uro pred prireditvijo na blagajni IKC.

Spletni nakup vstopnic:NUŠKA DRAŠČEK – RE-BELLE.