(Neuspela) pustna selitev šmarske občinske uprave v Šmarski hram

5. 3. 2019 20:57

Pred devetimi leti so na pustni dan zaposleni v občinski upravi zgradili snežno občinsko palačo in s tem nakazali težnje po selitvi. Po skoraj desetletju in številnih sestankih, usklajevanjih in gradbenih delih pa se je le dočakala težko pričakovana selitev v bolj stabilno domovanje.

Takole so se šmarski občinarji v novo stavbo prvič selili - pred desetimi leti
Takole so se šmarski občinarji v novo stavbo prvič selili – pred desetimi leti
Pri selitvi ni smela manjkati občinska blagajna
Pri selitvi leta 2019  ni smela manjkati občinska blagajna

Selitev so udejanjili na pustni torek. Pri tem jim je pomagal Selitveni servis Zapuščam te d.b.o. (družba brez odgovornosti).

Dogajanje so s pustnimi dobrotami pospremile članice Društva kmetic Ajda in člani Društva vinogradnikov in kletarjev Trta.

Pustno-šegavo razpoložena družba selitvenega servisa šmarskih občinarjev je skrbno, tudi s seznamom v roki, selila stvari z občine, med katerimi je bilo vsega;  od spenjačev, tiskalnikov, občinske blagajne, težkih fasciklov…niso pozabili niti fikusa z županove pisarne.

Pri selitvi je, z enega od oken zapuščene občinske stavbe, zadonela tudi pesem Tišina. Z naloženo robo so se odpravili še zadnjič okoli občinske stavbe proti šmarskemu Hramu.

Horizontalne meritve z t.i. jagerwago so bile zelo zabavne
Horizontalne meritve z t.i. jagerwago so bile zelo zabavne

Pred odhodom preverili še stabilnost zapuščene stavbe, ki jih je prepričala, da …

Med potjo so premlevali, da bi bilo nemara le dobro še enkrat premeriti in stestirati občinsko stavbo, ki jim je toliko let dobro služila. Beseda je dala besedo in začele so se obsežne meritve in preverjanja stabilnosti.

Pri tem ni manjkalo smeha za katerega je najbolj poskrbel vodja meritev Planinškov Peter s posebnimi pristopi in izvedbami od horizontalne in vertikalne meritve pa vse do protipotresnih testov in preizkusov trdnosti temeljev.

Pri izvedbi meritev sta sodelovala nekdanji in novi župan sumljivo podobnih priimkov, da je bilo res vse pod nadzorom. Za merjenje gravitacijske stabilnosti se je uporabila t.i. rumplajba.

Stavba se je izkazala za zelo stabilno
Stavba se je izkazala za zelo stabilno

Za merjenje stabilnosti stavbe so bili angažirani prav vsi.

Z vsako meritvijo se je vedno bolj izkazovalo, da bi bilo morda s selitvijo le bolje še malo počakati saj je stavba vse meritve odlično prestala. Utrujeni od napornih meritev po drugi strani pa zadovoljni z njimi, so se odločili, da selitev odpade.

Sledilo je veselo druženje z obiskovalci in pogostitev s strani občine, članic Društva kmetic Ajda in članov Društva vinogradnikov in kletarjev Trta.

 

Več si oglejte v spodnji fotogaleriji:

F. G.

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X