Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naj športnika Šentjurja za leto 2018: Mojca Centrih in Ambrož Amon


Ambrož Amon med nagovorom, ob njem Mojca Centrih
Ambrož Amon med nagovorom, ob njem Mojca Centrih, oba sta prvič postala naj športnika Šentjurja

V Šentjurju so po tradiciji konec februarja razglasili najboljše športnike oz. dosežke prejšnjega leta. Najbolj prestižni posamični priznanji sta tokrat pobrala atleta, ekipno priznanje so osvojili mladi košarkarji, v odsotnosti informacij o pridobitvah na področju športno-rekreativne infrastrukture, pa so podelili priznanja na še nekaterih drugih področjih.

Priznanje za odmeven športno-rekreacijski projekt je za kolesarski maraton Od gasilskega doma do gasilskega doma prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Lokarje, ki maraton ob dnevu državnosti organizira zadnjih 10 let.

V zabavnem delu programa sta zanimiv športno-navijaški skeč uprizorila Tom Costo in Dominik Gračner, ki sta si v pripravah očitno ogledala tudi kakšno košarkarsko tekmo v Hruševcu.
V zabavnem delu programa sta zanimiv športno-navijaški skeč uprizorila Tom Costo in Dominik Gračner, ki sta si v pripravah očitno ogledala tudi kakšno košarkarsko tekmo v Hruševcu.

Priznanje za rekreativni športni dosežek je prejela jadralna padalka Mojca Pišek, ki je bila v preteklosti večkrat špornica leta. Kot članica Kluba jadralnih padalcev Lintvar je postavila evropski rekord v preletu najhitrejšem preletu na 200 km.

Enako priznanje je prejel tudi triatlonec Jani Senger.

Med perspektivnimi mladimi športniki so priznanja prejeli člani naslednjih klubov: Atletski klub Asfalt Kovač, Taekwon-do klub Ahac, Teniški klub Šentjur in plesni skupini Candy hop in Stamina, ki delujeta pod okriljem plesne šole TBA, ki je svoj sedež preselila v Šentjur.

V prisotnosti maratonca Bogomirja Dolenca, ki je lani v okviru projetka pretekel v 42 dneh ravno toliko maratonov so podelili priznanja v absolutni kategoriji. S strani Športne zveze Šentjur je nagrajencem roko stisnila podpredsednica Nataša Čede, manjkal pa ni niti župan Marko Diaci. Predsednik ŠZŠ, Klemen Zdolšek, se je “oglasil” z videom z zimske šole v naravi.

Izredno uspešne mlade plesalke so svojo gibčnost pokazele tudi na odru
Izredno uspešne mlade plesalke so svojo gibčnost pokazele tudi na odru

Špornik invalid leta je znova postal Henrik Plank.

Pri ekipah je priznanja prejala moška ekipa atletov, za najboljšo ekipo pa so razglasili KK Šentjur Tajfun, ki je v lanskem letu v kategoriji do 13 let zasedel 5. mesto v državnem prvenstvu.

Pri najboljših športnicah je priznanje prejela Klara Hrovatič, na tretje mesto je komisija postavia taekwondoistko Petro Gobec, na drugo atletinjo Urško Arzenšek, športnica leta pa je postala Mojca Centrih.

Pri fantih je priznanje prejel taekwondoist Damijan Sadek, tretji je bil motokrosist Žan Žaler, drugi taekvondoist Kevin Kolenc, športnik leta pa je postal Ambrož Amon.

Oba naj športnika sta tudi nagovorila prisotne in z izpeljanim prijetno presenetila.

sportnik_leta_sentjur_februar_2019_vsi

bR

hladnik-kvartet-akord-klik