Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert sodobne krščanske glasbe v Šmarju: zaigrali in zapeli so Lumen ter Stičnabend (foto)


V soboto, 9. marca, je bil v veliki dvorani kulturnega doma Šmarje koncert sodobne krščanske glasbe (SKG) z naslovom Zbudi se!

Z njim je šmarska SKG skupina Lumen naredila uvod v postni čas, nas povabila, da se zbudimo in naravnamo svoj korak k Bogu.

Fantom: Gašperju, Luki, Timenu in Tomažu, ki so v Šmarju nastopili drugič, se nekaj več kilometrine, vaj in nastopov, pozna in lepo poda in opazi napredek od prvega nastopa pred letom in pol. Zaigrali so nekaj starejših, bolj znanih pesmi, nekaj pa tudi novih. Med drugim so premierno predstavili tudi svojo prvo avtorsko pesem Darovanje.

Gostje - Stičnabend (Foto: Tadej Velenšek)
Gostje – Stičnabend (Foto: Tadej Velenšek)

Kot gostje so nekaj pesmi zagrali tudi fantje in dekleta iz Stičnabenda, katerih glavni nastop, kot pove že njihovo ime, je na festivalu Stična mladih tretjo soboto v septembru. Njihov pevec, Matija Jager, je povedal, da mu je še posebej v čast nastopati v Šmarju, saj iz tu izvira njegova družina. Kot bend, vajen animirati tudi večtisoč glavo množico, so do takrat nekoliko zadržano občinstvo spravili na noge že s prvo pesmijo.

Za njmi so oder znova zavzeli Lumen in s Psalmom 29 v ritmu pesmi We Will Rock You na svojstven način dokazali, da se na slovenski SKG sceni vse tako ali drugače prepleta s Stična bendom – v tem ritmu ga je namreč igrala že prva generacija Stičnabenda, leta 2009.

Pred zadnjo pesmijo so se zahvalili vsem, ki so jim omogočili nastop, tudi župniku Tadeju Linasiju, ki so ga povabili na oder tudi za kratko molitev (ki je bila res zelo kratka).

Koncert so fantje zaključili zelo prikladno, z besedami „klanjam se“, in se nato poklonili.

Vsi mladi nastopajoči, tako fantje iz skupine Lumen kot Stična bend, pa si zaslužijo naš poklon – najprej, ker so vse prostovoljne prispevke namenili obnovi šmarske župnjiske cerkve – zbrali so več kot tisoč evrov. Poklon pa si zaslužijo tudi zato, ker so dokazali, da se da narediti dober in živahen koncert krščanske glasbe tudi brez ene same odpete aleluje.

Lucija Čakš, foto: Tadej Velenšek