Karateisti začeli s pokalnim tekmovanjem

27. 3. 2019 10:09

V soboto, 23. marca, je bila pod okriljem tehničnega organizatorja Društva za karate Celje, v športni dvorani I. OŠ prva pokalna tekma Karate zveze Slovenije. Udeležilo se jo je 51 klubov, ki so v boj za najvišja mesta v naši državi poslali kar 438 tekmovalcev.

Tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje je poslal kar 10 članov. Sestavljalo jo je del pomlajene ekipe, ki se je komaj začela uveljavljati na večjih tekmah v naši državi, ter nekaj mladih že zelo izkušenih tekmovalcev. Skupaj so opravili 11 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovali so: Tilen Prah, Vinko Juraja, Leon Sodin, Lara Sodin, Filip Lotrič, Benjamin Herman, Grega Zbil, Lea Bele, Ana Bele, Luka Bele. Večina tekmovalcev je znova posegla po odličjih in se borilo za najvišja mesta v številčno močno zasedenih kategorijah. Skupno smo osvojili 7 medalj, od tega kar 4 zlate, eno srebrno in dve bronasti. V skupnem seštevku smo kot klub zasedli 5. mesto.

V katah sta najprej nastopila Tilen Prah in Vinko Juraja v kategoriji kata malčki. Oba sta prišla do medalje, Vinko je po repasažu osvojil 3. mesto, Tilen pa prišel v finale in zanesljivo premagal še zadnjega nasprotnika in osvojil odlično 1. mesto. Na drugem tatamiju sta začela z nastopi tudi Filip Lotrič in Grega Zbil v kategoriji kata dečki. Grega je prišel v repasaž in v nastopu za 3. mesto na žalost izgubil in osvojil 5.-8.mesto, kar pomeni, da mu je medalja za las ušla. Filip je izpadel v ¼-finalu. Možnosti za repasaž ni imel. Še zadnji nastopajoči v katah je bil Luka Bele, ki je v kategoriji kata mlajši kadeti osvojil 3. mesto.

Kmalu zatem so se začele odvijati tudi športne borbe, ki so do dodobra razgrele že tako vroče ozračje. Živahno je začel Leon Sodin, ki je v kategoriji malčki do 30 kg prišel v finale in tudi tam pokazal izjemno dobro tehnično izvajanje nožnih tehnik ter tako zanesljivo osvojil 1. mesto. Naslednji je bil Luka Bele, ki je v kategoriji mlajših kadetov do 45 kg v finalu z že zelo dobro poznanim nasprotnikom po izenačeni borbi,  v zadnjih sekundah z izjemno lepo nožno tehniko presenetil in na koncu slavil. V kategoriji dečki nad 45 kg je nastopal Benjamin Herman, ki je prišel v finale,  tam moral priznati poraz in na koncu osvojil 2. mesto. Na vrsto je prišla tudi borka Lara Sodin v kategoriji mlajše kadetinje do 40 kg. V finalni borbi je po zaostanku 2:0 v zadnjih sekundah z borbenostjo do zadnjega tudi ona z lepo nožno tehniko prevzela vodstvo in zmagala. Nastopili sta tudi Lea in Ana Bele v kategoriji deklice do 40 kg, vendar vidnejšega rezultata nista dosegli. Zahvala gre tudi Daniju Lotriču za pomoč pri vodenju in usmerjanju tekmovalcev.

Čestitke še enkrat vsem nastopajočim. Vsak poraz da nov zagon za večji napredek, vsaka zmaga pa te obvezuje da treniraš še več.

M.R.

sola-voznje-polsi-klik

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 0,576 seconds.