Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Iz Laškega prav vsi karateisti do medalje


karate_lasko_2019_marecV soboto je bil pod okriljem Karate zveze Slovenije v športni dvorani tri Lilije v Laškem mednarodni karate turnir Slovenia open 2019. Prijavljenih je bilo 61 klubov iz šestih držav, ki so se predstavili kar s 415 tekmovalci. 8 je v boj poslal tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje.

Kot najmlajša tekmovalca sta v kategoriji kata malčki nastopila Tilen Prah in Vinko Juraja. Oba sta začela zelo obetavno, a se po enem neuspelem poizkusu uspela zbrati in opraviti z repasažnimi boji z odliko in stala na isti stopnički, saj sta si oba priborila odlično tretje mesto. Kategorijo višje – kata dečki je prav tako odlično začel naslednji tekmovalec Grega Zbil. Tudi on je uspešno premagoval nasprotnike vse do samega finala. Tu je izgubil boj z nasprotnikom in dosegel odlično drugo mesto. Kot zadnji kataš se je v kategoriji mlajših kadetov pomeril še Luka Bele. Tudi on je z uspešnimi nastopi šel iz kroga v krog, dokler ni naletel na hrvaškega tekmovalca, pred katerim je klonil in si po repasažnem boju prav tako priboril tretje mesto.

Med borbaši je pričel Leon Sodin. Tudi na tej tekmi je prikazal odlično taktiko in borbeni duh, slavil dvoboje vse do finala, kjer je moral priznati poraz proti nasprotniku iz Hrvaške in tako končal na drugem mestu. Ana Bele se je pomerila  v kategoriji kumite malčice do 35 kg. Tudi Ana je pokazala, da se njena borbena tehnika krepi in tako na koncu slavila na prvem mestu. Nadaljeval je Benjamin Herman, v kategoriji kumite malčki nad 35 kg. Tako kot vsi tekmovalci do sedaj je tudi on osvojil kolajno in stopil na tretjo stopničko. V istem slogu je nadaljeval že drugič ta dan – tudi v borbah – kategoriji kumite ml. kadeti do 45 kg Luka Bele. Tudi tu je klonil le v finalu, zopet proti hrvaškemu nasprotniku ter tako slavil na drugem mestu. In kot zadnja ta dan, ki se je izredno borila in ponosno zastopala barve kluba, je bila Lara Sodin. Nastopila je v kategoriji ml. kadetinje do 45 kg. Bila je odločena, da se bo borila do konca, kar ji je prineslo zmage vse do finala, kjer je žal izgubila proti hrvaški nasprotnici in na koncu slavila na drugem mestu.

Ta dan zaradi bolezni in poškodbe nista mogla nastopiti še dva odlična tekmovalca Filip Lotrič in Lea Bele.

sola-voznje-polsi-klik