Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Starejši moški izvedel drzno tatvino v zlatarni v Šmarju. Ga prepoznate?


Danes okoli 12. ure se je v Zlatarstvu Šmerc v Šmarju pri Jelšah zgodila drzna tatvina nakita.

Starejši hrvaško govoreči moški si je med lažnim nakupovanjem nakita v žep potisnil nekaj vrednejših kosov.

Uglajen starejši moški je iz Zlatarstva Šmerc v Šmarju uspel ukrasti nekaj kosov dragocenega nakita ...
Uglajen starejši moški je iz Zlatarstva Šmerc v Šmarju uspel ukrasti nekaj kosov dragocenega nakita …

Kot je za Kozjansko.info povedala lastnica zlatarstva Petra Šmerc, je v zlatarstvo vstopil uglajen elegantno oblečen moški star okoli 65 let. Zanimal se je za nakup debelejše ženske in moške verižice oz. zapestnice. Lastnica zlatarstva, ki je tudi stregla drznega tatu, mu je na njegovo željo na prodajni pult zložila nakit, ki ga je želel videti in pomeriti. Med izbiranjem nakita je moški lastnici celo pokazal šop bankovcev višjih vrednosti s katerimi naj bi plačal nakit.

Moški je nato nakit izbral in medtem, ko je lastnica tehtala in s kalkulatorjem izračunavala ceno in popust, je moški v žep neopazno potisnil nekaj kosov debelejšega nakita, ki so bili še na pultu. Lastnica je ugotovila, kaj se dogaja, ko je zaslišala zvok žvenketa nakita, ki je padel v njegov žep. Ko je želela preveriti vsebino žepov njegovega suknjiča, da bi se prepričala ali res ni nič potisnil vanj, pa je moški odskočil ter razburjeno zapustil lokal.

Šmerčeva je takoj ugotovila, da ji manjka nekaj kosov nakita, zato je zaklenila lokal in se podala v lov na tatu. Opazila ga je vstopati v bordo rdeč avtomobil, parkiran pred frizerstvom Saša, a se je moški odpeljal še preden je uspela fotografirati njegovo registrsko tablico. Kot je še povedala, je moški govoril v hrvaškem jeziku.

Petra Šmerc prosi vse, ki bi moškega morda prepoznali, oziroma karkoli vedeli o okoliščinah tatvine, da pokličejo na policijo.

Za informacije smo prosili tudi Policijsko upravo Celje vendar nam konkretnih informacij še niso mogli dati, potrdili pa so nam, da je v zlatarstvu v Šmarju res prišlo do drzne tatvine.

foto: slika tatu posneta z nadzorno kamero v Zlatarstvu Petra Šmerc