Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 2. 2019 (nova tatvina kurilnega olja v šolah, zaseg vozila)


policijska-postaja-smarje28. 1. 2019 – TATVINA KURILNEGA OLJA

Tega dne smo bili obveščeni, da je NN storilec, preko vikenda na nepojasnjen način na podružnični OŠ v Kristan Vrhu izvršil tatvino približno 4000 l kurilnega olja, s čimer je  šolo oškodoval za več tisoč evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

TATVINA V TRGOVINI

Istega dne smo bili obveščeni od trgovskega osebja ene izmed trgovin v Šmarju pri Jelšah, da je neznana oseba izkoristila odsotnost prodajalke, ki je stregla drugemu kupcu in odtujila prenosni in tablični računalnik ter še nekaj drugih artiklov. Naslednjega dne je bila storilka izsledena, predmeti pa so bili vrnjeni trgovcu. Zoper storilko bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

29. 1. 2019 – VLOM V VOZILO

Na tukajšnji policijski postaji je občan naznanil, da mu je neznanec v večernem času prejšnjega dne vlomil v osebno vozilo parkirano na parkirišču v naselju Šmarje pri Jelšah. NN je vlomil v vozilo skozi prva desna vrata in odtujil denarnico z gotovino in nekaj vrednejših predmetov, s čimer je prijavitelja oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo. Ob tem velja opozoriti občane, da pred zapuščanjem vozila v vozilu na vidnem mestu ne puščajo vrednih stvari, saj prilika dela tatu.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Pozno zvečer je mlajši moški v Šmarju pri Jelšah v vinjenem stanju vpil in razgrajal na javnem kraju in se nedostojno vedel do mimoidočih. Policisti so ga izsledili, mu prekršek predočili in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

30. 1. 2019 – PROMETNA NESREČA

Tega dne so policisti v Podčetrtku naleteli na prometno nezgodo, do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji  voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v pred sabo vozeč osebni avtomobil. Na vozilih je nastala zgolj materialna škoda, poškodovanih ni bilo. Povzročitelju nezgode je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

31. 1. 2019 – ZASEŽENO VOZILO

Policisti so na območju občine Bistrice ob Sotli kontrolirali osebni avtomobil, ki pa na znake policistov ni  ustavil. Policisti so voznika in vozilo izsledili, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je kršitelj v cestnem prometu vozilo neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je bil pod vplivom alkohola. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa je bil izpisan obdolžilni predlog na sodišče, ki bo voznika oglobilo in odločalo ali bo vozilo sploh dobil nazaj.

1. 2. 2019 – PROMETNA NEZGODA

Policisti so bili obveščeni o prometni nezgodi na območju Sladke Gore. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi nepravilnega srečevanja voznika tujega tovornega vozila, ki je oplazil nasproti vozečo voznico osebnega avta. Tujec je na kraju plačal globo.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

predstava-za-vsako-priloznost-klik