Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 18. 2. 2019 (v lokalu umrla lastnica, goljufija)


policijska-postaja-smarjePONEDELJEK, 11. 2. 2019

PROMETNA NEZGODA

Tega dne smo bili obveščeni, da se je v Mestinju zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so v nezgodi bila udeležena štiri vozila. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila, ki je prehiteval tovorno vozilo. V trenutku prehitevanja je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila med katerima je prišlo do trčenja. V nezgodi je bil udeležen še tretji voznik osebnega avtomobila. Zoper povzročitelja je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja.  V nezgodi je nastala materialna škoda udeleženi pa so zadobili lažje poškodbe.

TOREK, 12. 2. 2019

TATVINA DENARNICE

Tega dne se je na PP oglasil občan, kateri je povedal, da se je v dopoldanskem času nahajal v bolnici v Celju. Tam je v čakalnici čakal in je jakno odložil na obešalnik v kateri je imel denarnico z denarjem in dokumenti. Ko je prišel domov je opazil, da v jakni nima več denarnice z dokumenti in denarjem. Od oškodovanega je bil sprejet Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe.

SREDA, 13. 2. 2019

PROMETNA NESREČA

Obveščeni smo bili, da se je V Lembergu pri Šmarju zgodila prometna nezgoda v kateri sta udeležena dva vozila, povzročitelj pa je odpeljal iz kraja ne da bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke.  Na podlagi oškodovanca je bil povzročitelj izsleden na svojem domu. Zaradi tevoznik motornega kolesa. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja voznika osebnega avtomobila. Kršitelju je bil zaradi tega izdan plačilni nalog.

PETEK, 15. 1. 2019

NAJDENA NEZAVESTNA

Tega dne smo bili obveščeni, da je bila v gostinskem lokalu najdena nezavestna lastnica lokala.

Občan ki je našel nezavestno je takoj pričel z oživljanjem in obvestil reševalce NMP Šmarje pri Jelšah. Ob prihodu na kraj so poskušali z oživljanjem vendar je bilo ugotovljeno da je lastnica lokala na kraju umrla.  Na kraju pri pregledu trupla ni bilo najdenih sumljivih poškodb, pri zbiranju obvestil pa ni bilo ugotovljeno, da bi bila pokojna žrtev kakšnega kaznivega dejanja. Ker ni bilo mogoče zagotovo potrditi vzroka smrti je bila odrejena sanitarna obdukcija ki bo potrdila vzrok smrti. Z poročilom bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

NEVAREN PES V OKOLICI ŠOLE

Obveščeni smo bili da se v neposredni bližini osnovne šole Kozje nahaja večji pes, kateri je brez nagobčnika in napada mimoidoče. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za večjega psa, katerega je lastnik že večkrat pustil brez nadzora. Tako je bilo ugotovljeno da je v zadnjem mesecu preteklega leta občana tudi ugriznil. V postopku je bilo ugotovljeno da gre za nevarnega psa zaradi česar je bil obveščen veterinarski inšpektor. Omenjeni bo zoper lastnika psa uvedel ustrezen postopek. Zoper lastnika bo uveden hitri postopek zaradi kršitve zakona o zaščiti živali.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Tega dne smo bili tudi obveščeni, da se sosed do soseda  nedostojno vede ter ga zmerja in žali. Kršitelj se je pomiril šele ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bila kršitev predočena, na kraju pa mu je bil zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

SOBOTA, 16. 2. 2019

POŽAR

Preko sistema RECO smo bili obveščeni, da je prišlo do požara v kraju Sv. Štefan, kjer je zgorela lesena baraka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta lastnika čistila svoj travnik in sicer sta požigala suho travo na travniku.  Zaradi nepazljivosti se je ogenj razširil  iz travnika na manjšo leseno uto v kateri so bile naložene kocke krme. Uta in krma v njej je pogorela.  N kraju so ogenj pogasili gasilci ki so prišli na kraj.  V zvezi tega bomo podali poročilo na ODT Celje.

NEDELJA, 17. 2. 2019

GOLJUFIJA

Na PP se je oglasil občan, kateri je podal zapisnik o sprejemu ustne ovadbo zoper občana, kateri mu je obljubil, da mu bo za nakup uredil  hladilno vitrino. Da je bil storilec prepričljiv kaže to da sta o tem dogovoru napisala in le tega overila pri uradnem organu. Oškodovani je osumljenemu izročil ARO v višini 700 EUR, da bi naročeno hladilno vitrino čimprej dobil. Ker je oškodovani po roku v katerem bi mu moral pripeljati vitrino pričel klicati oseumljenega se mu ta ni več oglašal na njegove klice. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu smo ustavili in kontrolirali več voznikov motornih vozil. Pri tem smo ugotovili štiri voznike ki so vozili pod vplivom alkohola. Tako so bila vsem začasno odvzeta vozniška dovoljenja. Trem voznikom so bila vozniška dovoljenje po preteku 24 ur vrnjena.  Pri enem vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola večja in bo vozniško dovoljenje poslano skupaj z predlogom za uvedbo postopka sodniku za prekrške.  Sodniku za prekrške bo moral pojasniti zakaj je vozil pod vplivom alkohola le ta pa se bo odločil ali bo moral vozniški izpit ponovno opravljati.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

nuska-drascek-klik