Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 2. 2019 (spor med partnerjema, vožnja pod vplivom alkohola,…)


Policisti Policijske postaje Šmarje so v času med 4. 2. 2019 in 11. 2. 2019 obravnavali naslednje dogodke:

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

5. 2. 2019 v zgodnih jutranjih urah so v kraju Podplat obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila, kateri je ne da bi se prepričal, z vozilom zapeljal na glavno cesto ravno v trenutku, ko je po njej pravilno pripeljal voznik drugega osebnega vozila. Slednji je zaradi navedenega trčil v vozilo povzročitelja, nakar je obe vozili vrglo iz vozišča na travnato površino. Oškodovanec se je v nesreči lažje telesno poškodoval.

VOZILA NA PREKRATKI VARNOSTNI RAZDALJI

5. 2. 2019 v popoldanskem času so v kraju Šentvid pri Grobelnem obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice osebnega vozila, ki je trčila v pred seboj vozeče vozilo. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

POŽAR NA STANOVANJSKEM OBJEKTU

5. 2. 2019 v zgodnjih jutranjih urah so morali posredovati na Brecljevem, kjer je prišlo do požara na stanovanjskem objektu. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi odpadle rozete na dimniku, zaradi česar so v sobo iz dimnika padli goreči delci. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih društev. Materialna škoda na objektu znaša najmanj 30.000 eur.

ZARADI ALKOHOLA ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE

7. 2. 2019 v večernem času so policisti v kraju Drensko Rebero ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto. Kršitelj pa se bo srečal s sodnikom za prekrške.

VOZIL BREZ IZPITA POD VPLVIOM ALKOHOLA

8. 2. 2019 okoli 20.00 ure so v naselju Imeno, ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila za katerega se je izkazalo, da vozi vozilo brez da bi posedoval vozniški izpit. Prav tako mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, zoper kršitelja pa so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

SPOR MED PARTNERJEMA

9. 2. 2019 okoli 23.00 ure, so posredovali zaradi spora med partnerjema, pri čemer je partnerica med prepirom v roke prijela kuhinjski nož ter z njim napadla partnerja, kateri pa je s kraja pobegnil. Zoper oba je bil uveden hitri postopek zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.