Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Misja po pregradi bodočega Vonarskega jezera popeljal ministra za okolje in gospodarstvo


vonarsko2Direkcija Republike Slovenije za vode in agencija Hrvatske vode bosta v prihodnjih mesecih poskrbela za izboljšanje poplavne varnosti obmejne reke Sotle.

V okviru čezmejnega evropsko financiranega projekta  bo izvedena modernizacija in nadgradnja pregrade Vonarje. Ta se je sicer po izbiri izvajalcev del že podražila iz predvidenih 1,7 milijona na 2 milijona evrov.

Gre za prvo fazo projekta ponovne ojezeritve Vonarskega jezera, napredek okrog katerega na Kozjansko.info podrobno spremljamo. Župan Misja verjame, da bodo prvi kopalci v jezero skočili leta 2020 ali 2021.

Slovenski partner je z izbranim izvajalcem Nivo Eko iz Žalca že začel s pripravljalnimi gradbenimi deli na slovenskih tleh. Včeraj sta delovišče obiskala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za okolje in prostor Jure Leben ter direktor Direkcije za vode RS Tomaž Prohinar.

Ob obisku je ministra in ostalo delegacijo sprejel župan Peter Misja, ki je vesel, da imajo zagotovila, da se bodo dela na protipoplavni zaščiti nadaljevala, saj je to za občino Podčetrtek izjemnega pomena.

Nad začetkom del je navdušen tudi minister za okolje in prostor Jure Leben, ki je že ob začetku mandata naznanil, da bo urejanje vodotokov in protipoplavne zaščite ena temeljnih nalog njihovega ministrstva, ravno zaradi tega pa so temu v letošnjem letu namenili še več sredstev. Minister Leban ob ogledu delovišča v Vonarju napoveduje, da bi se dela v okviru modernizacije pregrade naj zaključila do jeseni letošnjega leta.

Nad začetkom del je še posebej navdušen gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki kot domačin, ob ureditvi vsega potrebnega, tukaj že vidi raj na Zemlji, ki bo pomemben doprinos tako za občino Podčetrtek kot občino Rogaška Slatina.

V posnetku prisluhnite županu Petru Misji, ministroma ter direktorju Direktorata za vode, ki so predstavili pogled ob začetku del na pregradi Vonarje.

O oživitvi Vonarskega jezera preberite še naše dosedanje članke, ki jih najdete na oznaki Vonarsko jezero.

K. C.