Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mačkovi načrti z Resevno: nad poslovno-trgovskim delom novo nadstropje s stanovanji (foto)


Blagovnica Resevna Šentjur je bil v osemdesetih letih zgrajena in odprta v sklopu celostne gradnje centra Šentjurja; skupaj z motelom, ki ga je nedavno kupil Roman Moškotevc, in upravno stavbo.

sdr
Objekt bo dobil še eno nadstropje

Konec leta 2017  je bil objekt za več kot milijon evrov prodan na dražbi. Med interesenti je bila tudi Občina Šentjur, vendar je 5.000 eur več ponudil znani šentjurski podjetnik Boštjan Maček, ki se v osnovi ukvarja s prevozništvom.

V načrtu ima prenovo in dograditev tretjega nadstropja z osmimi stanovanji in kopico novih parkirišč.

Nekoč je bila blagovnica Resevna v lasti istoimenskega podjetja Resevna, ki je od ustanovitve 1990 sicer dobro poslovalo, a leta 2016 vendarle končalo v stečaju. Mnogi Šentjurčani si želijo, da bi objekt, ki stoji na osrednjem mestu mestnega središča, spet zaživel. Lokalni podjetnik Boštjan Maček je že pred štirimi leti kupil in obnovil sosednjo stavbo, ki je bila nekoč uprava Resevne, znana kot Železnina. To je obnovil in je tam zdaj, poleg trgovskih prostorov,  7 obnovljenih stanovanj.

Zadnja leta delovanja delikatese se police niso ravno šibile od ponudbe
Zadnja leta delovanja delikatese se police niso ravno šibile od ponudbe

Najemniki blagovnice so imeli pogodbe o najemu poslovnih (v večini trgovskih) prostorov do aprila 2018. Nekaj jih še posluje, pogrešamo salon pohištva Birooprema in trgovino Petka. Ti so se že preselili na drugo lokacijo. Nekaj prostorov je tudi izpraznjenih, kot npr. gostinski objekt na vogalu.

Nadstandardna stanovanja, parkirišča, nova delovna mesta …

Gospod Boštjan Maček nam je razkril ambiciozen načrt, ki zajema temeljito prenovo objekta z nadgradnjo v obliki dodatnega nadstropja, namenjenega osmim stanovanjem. Ta stanovanja bodo, za razliko od obnovljenih v Železnini, nova in na voljo kupcem. Narejena bodo tudi parkirišča. Spodnji nadstropji torej ostajata poslovno-trgovski. Najbrž bo ponovno zaživel tudi gostinski prostor, ki je trenutno izpraznjen in se že prenavlja. Obeta se nam torej poslovno-stanovanjski objekt.

image-1-kopiraj
Nova Resevna. Klik za povečavo

Boštjan Maček pravi: ”V projektu sem videl dobro poslovno priložnost in dobro za Šentjur, da se objektu da nov izgled in nova vsebina …. prav tako sem sam Šentjurčan in objekt s pravo vsebino bo dober za ves Šentjur.”

 Kot je še povedal za Kozjansko.info, je pri projektu obnove in pri celotnem urejanju zunanje ureditve s kolesarsko stezo in pločnikom ob Pesnici in mestnim jedrom veliko sodeloval z občino Šentjur. Za župana in njegovo ekipo ima le pohvalne besede. Postopke in soglasja za pridobitev gradbenega dovoljenja so namreč izpeljali hitro in korektno.
Obnova bo stala približno 1,5 milijona evrov,  parkirnih mest bo približno 65 / 70. Šentjur bo prav tako dobil nove trgovine in nova delavna mesta;  verjetno več kot 10.  Celotna vsebina se ni znana. Stanovanja bodo nadstandardna, z velikimi terasami med 60 – 100 m2.
“Poslovna odločitev je taka, da se stanovanja prodajo, del pritličja bo uporabljalo eno naših podjetij, ostalo in prvo nadstropje pa bodo na voljo za najem za trgovsko in gostinsko dejavnost,” nam je še zaupal znani šentjurski podjetnik.
F. G.