Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj je v Šmarju povedal priljubljeni radijec Miha Šalehar


Na predvečer kulturnega praznika, 7. februarja, so v Knjižnici Šmarje pri Jelšah pričeli z že 13. bralno značko za odrasle Beremo od praznika do praznika.

Otvorili so jo s pogovornim večerom, na katerem so gostili poznani glas Vala 202, Miho Šaleharja, ki je v lanskem letu svoje zbrane kolumne izdal v knjigi z naslovom Duh česa. Ta je v hipu postala ena najbolj prodajanih pa tudi najbolj pogosto izposojanih knjig v Sloveniji.  Pogovor z njim pa je vodila prav tako radijka z Vala 202, Maja Ratej. Nabito polna spodnja dvorana kulturnega doma je dokazala, da to radijsko postajo radi poslušamo tudi v naših koncih.

V pogovoru sta se dotaknila najrazličnejših tem, od povsem praktičnih kot recimo, kdaj bomo na radijske valove končno dobili nadaljevanje radijske igre Pot v raj z Boštjanom in Mojco, prek kritike sedanje družbe, v kateri je Miha med drugim povedal, da se vedno počuti skrajno neumno, kadar na blagajni iz žepa ne more potegniti kartice s popustom, pa do globoko filozofskih o tem, ali bi se obnesel razsvetljeni absolutizem, ki bi ga vodil idealno sprogramiran robot.

Večer je v prijetnem vzdušju še prehitro minil in vsekakor upamo, da Miha Šalehar naš kraj obišče še kdaj, pa tudi če le z gorskim kolesom, kot mu je predlagala Ratejeva.

Odrasli bralci so si po večeru lahko priskrbeli tudi zgibanko s seznamom priporočenih knjig za letošnjo bralno značko. Na kateri je, med drugim, tudi Šaleharjev Duh česa.

Vabljeni, da se pridružite več kot 140 bralcem, ki so bralno značko za odrasle opravili lani.

salehar-smarje

L .Č. , foto: Facebook JZ Knjižnica Šmarje