Informativno o informativnih na ŠCRS (foto)

18. 2. 2019 13:50

Minuli petek in soboto so tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina priredili informativna dneva, na katerih so bodočim dijakom predstavili zanimive programe, ki jih ponuja šolski center.

informativni-scrs010Program informativnega dne so pričeli z uvodnim pozdravom, ki so ga popestrili pogovori z bivšimi in sedanjimi kulturniki in športniki, ki so obiskovali ŠCRS. Temu je sledila predstavitev posameznih programov: gimnazija, tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar (vajenec).

Po predstavitvah programov so obiskovalce popeljali na voden obhod šole, med katerim so si lahko ogledali potek pouka in obšolskih dejavnosti, ki jih ponuja šola, ter pokukali v prostore dijaškega doma, kjer lahko bivajo učenci iz oddaljenih krajev.

Dijaki, skupaj z zaposlenimi, so se nadvse potrudili, da bi bodočim “fazanom” čim bolje predstavili utrip srednješolskega življenja na ŠCRS, saj se zavedajo, da bodoče dijake čaka pomembna odločitev o naslednjih življenjskih korakih.

informativni-scrs021O pomembnosti informativnih dnevov je z obiskovalci nekaj misli delila tudi ravnateljica, mag. Dubravka Berc Prah, ki je med drugim povedala: “To je odlična priložnost, da devetošolci in njihovi starši pridobijo odgovore na vsa vprašanja, ki jih imajo v povezavi z vpisom v 1. letnik.

Programi, ki jih ponujamo, so atraktivni, imajo prihodnost, naši učitelji so odprti in dostopni, prizadevajo si za kakovosten pouk. Obiska devetošolcev so vsako leto veseli, kajti šola je tukaj zaradi dijakov in dijaki so tisti, ki ji vdihujejo življenje. Šolski center Rogaška Slatina je edina srednja šola Kozjanskega in Obsotelja in je kot tak pomembna dodana vrednost tem obmejnim krajem. Učenci in njihovi starši to prepoznajo z vpisom na našo šolo, k čemur jih vabimo v prihodnjih mesecih.”

In s kakšnimi občutki so informativne dneve na Šolskem centru Rogaška Slatina zapuščali bodoči dijaki?

Ema, Rogaška Slatina: “Razmišljam o gimnazijskem programu, saj razmišljam o delu v medicini in so mi starši priporočali, da si izberem šolo blizu svojega doma, saj bom tako imela več časa za šolo in sebe.” 

Emini izjavi je mama Lidija dodala še: “Te šole ji nisem priporočala zgolj zaradi bližine, ampak tudi zato, ker zaradi svoje majhnosti svojim dijakom zagotavlja, da ne postanejo samo številke v sistemu, kar je mene osebno zelo prizadelo, ko sem sama obiskovala srednjo šolo v Celju.”

Na vprašanje o občutkih s katerimi zapušča informativne dneve na ŠCRS in o koristnosti pridobljenih informacija pa je Živa iz Pristave pri Mestinju povedala: “Da, informativni program mi je dal vse odgovore v zvezi z vpisom v 1. letnik na ŠCRS. Domov odhajam s pozitivnimi občutki, najbolj pa so mi bile všeč predstavitve o potovanjih in kaj vse ta šola ponuja svojim dijakom.”

E.R.B. in L.S., foto: ŠCRS

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X