Igor Cesarec ime tedna na Valu 202

14. 1. 2019 13:15

Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, pri čemer izpostavijo nekoga, ki je “v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.” Imena tedna gredo nato v izbor za ime meseca, konec leta pa je med mesečnimi zmagovalci izbrano Ime leta.

Tokratno ime tedna prihaja iz naših krajev.

Tokratno ime tedna je postal Šmarčan živeč v tujini Igor Cesarec, sicer ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu.

Kot so kandidaturo obrazložili na Valu 202, Cesarec s svojim udejstvovanjem pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, z raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji.

Igor Cesarec: Naš član bi lahko bil tudi Luka Dončić, na tekmi v New Yorku ga bomo vprašali, če se nam bo pridružil v društvu.

Kot je Cesarec med drugim povedal za Val 202 v društvu “Pomagamo tistim, ki si želijo v tujino in tudi tistim, ki se želijo vrniti nazaj v Slovenijo. Opažamo, da se ljudje radi vračajo, če le imajo možnost za to. Pomagamo tudi pri tem, da povežemo podjetja v Sloveniji in raziskovalce, ki se želijo vrniti.”

Celoten pogovor z njim lahko poslušate na tej povezavi.

Njegova protikandidata ta teden sta bila znanstvenica mag. Dora Domajnko in znani novinar Ali Žerdin.

foto: Društvo VTIS

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X