Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Igor Cesarec ime tedna na Valu 202


Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, pri čemer izpostavijo nekoga, ki je “v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.” Imena tedna gredo nato v izbor za ime meseca, konec leta pa je med mesečnimi zmagovalci izbrano Ime leta.

Tokratno ime tedna prihaja iz naših krajev.

Tokratno ime tedna je postal Šmarčan živeč v tujini Igor Cesarec, sicer ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu.

Kot so kandidaturo obrazložili na Valu 202, Cesarec s svojim udejstvovanjem pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, z raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji.

Igor Cesarec: Naš član bi lahko bil tudi Luka Dončić, na tekmi v New Yorku ga bomo vprašali, če se nam bo pridružil v društvu.

Kot je Cesarec med drugim povedal za Val 202 v društvu “Pomagamo tistim, ki si želijo v tujino in tudi tistim, ki se želijo vrniti nazaj v Slovenijo. Opažamo, da se ljudje radi vračajo, če le imajo možnost za to. Pomagamo tudi pri tem, da povežemo podjetja v Sloveniji in raziskovalce, ki se želijo vrniti.”

Celoten pogovor z njim lahko poslušate na tej povezavi.

Njegova protikandidata ta teden sta bila znanstvenica mag. Dora Domajnko in znani novinar Ali Žerdin.

foto: Društvo VTIS