Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Silvestrovanja v Rogaški, Podčetrtku in Šentjurju (video, foto – dopolnjeno iz Šentjurja!)


Slovo od starega in prihod novega leta so mnogi pričakali na organiziranih silvestrovanjih na prostem. Pri nas so jih z zabavo domačih ansamblov in ognjemeti pripravili v Šentjurju, Podčetrtku in Rogaški Slatini. Na vseh treh silvestrovanjih je leto 2019 pozdravila velika množica obiskovalcev.

Silvestrovanje v Šentjurju s Petko za petko.
dsc01778-kopiraj
V Šentjurju so silvestrovali z domačim ansamblom Petka.

Organizatorji so se letos še posebej potrudili, saj že od 17. novembra na Mestnem trgu pred občino stoji ogrevan šotor, ki je zagotavljal nemoten potek decembrskih dogodkov, ki so dosegli vrhunec s silvestrovanjem. Lokalni Ansambel Petka je od 22. ure naprej skrbel za odlično vzdušje. Prav tako je bilo poskrbljeno za pijačo in jedačo. Ne pozabimo, da je bilo ob 17. uri organizirano tudi otroško silvestrovanje.

Glavni organizatorji so Mestna skupnost Šentjur, Občina Šentjur in TIC Šentjur.  To je že drugo leto zapored, da so v sodelovanju z domačimi društvi pripravili kurišče pred občino in spremljajoče dejavnosti.

Glavni koordinator Jure Raztočnik  že računa na še večji odziv društev naslednje leto. Verjame, da je še prostor za izboljšave. Šentjur sicer ne slovi po velikih silvestrovanjih, kar pa  se zna kmalu spremeniti.

dsc01775-kopiraj

V Podčetrtku silvestrovali s Kozjanskimi lumpi, najmlajši v novo leto kar oddrsali

dsc_5095
Kozjanski lumpi so čas do polnoči odštevali v Podčetrtku.

Praznično dogajanje z vrhuncem na silvestrski večer se je odvijalo tudi v Podčetrtku na prireditvenem prostoru pri osnovni šoli, kjer so 6. decembra že tretje leto zapored odprli drsališče.

 

Od tedaj so se dogodki na drsališču ter okoliških prostorih odvijali večkrat tedensko. Med drugim so decembrskega prazničnega vzdušja željni obiskovalci lahko v športni dvorani obiskali koncert Marka Škugorja z gosti, na drsališču so priredili več večerov z DJ glasbeniki, najmlajše je obiskal Božiček, družili so se z domačimi Šani Šeni, prirejali otroške zabave, pred dnevi pa so v večnamenski športni dvorani pripravili veliki božični koncert skupine Perpetuum Jezzile.

Decembrsko rajanje se je zaključilo s silvestrovanjem, ki so ga izvedli v dveh delih. Okrog poldneva so na otroškem silvestrovanju prehod starega leta v novo proslavili najmlajši, zvečer od 22.30 ure pa so za zabavo na prireditvenem prostoru pod šotorom poskrbeli Kozjanski lumpi. Obiskovalci prireditve, ki so bolj šteivlno na silvestrovanje prihajali po 23. uri, pa so lahko v novo leto kar oddrsali.

dsc_5068 dsc_5080

Prireditelja glavnine decembrskih dogodkov sta bila TIC Podčetrtek ter Občina Podčetrtek.

V Rogaški Slatini novo leto na prostem pozdravila velika množica obiskovalcev

dsc_5160
V Rogaški Slatini so v novo leto vstopili skupaj z ansamblom Naveza.

Glavnina decembrskega rajanja na prostem se je v Rogaški Slatini odvijala v Kristalni vasi na evropski ploščadi, veliko silvestrovanje pa so pripravili na ploščadi pred gasilskim domom PGD Rogaška Slatina.

 

Praznovanje pod pokroviteljstvom slatinske občine in ob sodelovanju tamkajšnjih gasilcev se je pričelo ob 22. uri, vse tja do polnoči pa so obiskovalci množično prihajali na prizorišče. Več kot tisoč glava množica je sekunde do polnoči odštevala skupaj z ansamblom Naveza. Prehod v novo leto so zaznamovali z ognjemetom, takoj po polnoči je z novoletnim voščilom obiskovalce nagovoril župan mag. Branko Kidrič. Množico je ansambel grel do 3. ure zjutraj.

dsc_5195Praznična dogajanje na evropski ploščadi v Rogaški Slatini bodo sklenili 6. januarja, sicer pa se bo še nekaj prazničnih dogodkov na različnih prostorih v kraju zvrstilo vse do konca januarja.

Vabljeni k ogledu kratkih video posnetkov s silvestrovanja v Rogaški Slatini:

Oglejte si še skupno fotogalerijo s silvestrovanj v Podčetrtku in Rogaški Slatini:

E. Š.