Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 29. 1. 2019 (vožnja pod vplivom alkohola, goljufije)


Policisti PP Rogaška Slatina so v tem tednu obravnavali štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V enem primeru so kršitelju izdali plačilni nalog, kar trem voznikom pa je stopnja alkohola pokazala več kot 0,52 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Za ta prekršek je predpisana globa 1200 eurov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Vozniki se bodo za storjene prekrške zagovarjali na OS Celje.

GOLJUFIJE

Policisti v zadnjem času zaznavajo več pojavnih oblik goljufij, katere storilci izvršijo preko različnih socialnih omrežij ter aplikacij, ki ponujajo v prodajo različne stvari. Najpogostejši znak, da gre za spletno goljufijo je pretirano nizka cena, pri sklepanju kreditov pa izjemno dobri pogoji oziroma nizka obrestna mera. Po navadi se ravno zaradi mikavnih cen in pogojev odobritve kredita ali dobave različnega blaga kupci odločijo za nakup ali sklenejo pogodbo. Po plačilu v velikih primerih ponudnik storitve ali blaga izgine iz socialnih omrežij in je z njim v nadaljevanju nemogoče navezati stik. Posledično oškodovanci storitev ali blago plačajo, le tega pa ne dobijo. Opozarjamo vse, na previdnost pri sklepanju poslov preko interneta ( preverjanje ponudnikov preko forumov, …), saj je po navadi najcenejši nakup marsikdaj najdražji nakup.

Rogaška slatina 24.01.2019

Policisti so bili obveščeni s strani varnostnika v trgovini Jager o tatvini artiklov. Varnostnik je storilca zadržal do prihoda policistov. Po zbranih obvestilih in dokazih, so policisti zoper storilca podali kazensko ovadbo