Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetje iz Bistrice ob Sotli doprineslo k slabi finančni kondiciji izolske občine


Pred dnevi je odjeknila vest, da je Občina Izola izgubila pravdo s podjetjem R Mercuri, registriranim v Bistrici ob Sotli, kar bo to prioblano občino dodatno ohromilo za nekaj manj kot 2 milijona evrov.

Kot je za Primorske novice poročala Mirjana Cerin, je novi izolski župan Danilo Markočič od prejšnjega župana Igorja Kolenca dobil slabo dediščino, saj bi morala Občina zaradi izgubljene tožbe do 2. januarja plačati nekaj manj kot 2 milijona evrov odškodnine in zamudnih obresti.

Spor se je vrtel okrog zemljišča, katerega je podjetje R. Mercuri najprej poceni kupilo, nato pa nekaj kasneje imelo kupca za mnogo višjo vsoto, a pod pogojem, da prenehajo veljati prostorske omejitve za tisto območje (kar pa je stvar prostorskega načrta občine). Slednje se ni zgodilo, podjetje pa je kasneje zemljišče prodalo za precej manj, za razliko pa tožilo občino.

Vest nas je pritegnila, ker je glavni akter zgodbe podjetje R Merkuri, trgovina in storitve d.o.o, registrirano v Bistrici ob Sotli. Ustanovil ga je nemški AR Force GmbH, direktor je Andrej Rautner, prokuristka Tadeja Hočevar. Glavna dejavnost podjetja je nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov. Podjetje je bilo sprva registrirano v Slovenski vasi, Jesenice na Dolenjskem, v letu 2016 pa so pričeli delovati na novem naslovu Zagaj 53 v Bistrici ob Sotli.

V letu 2017, ko so razpoložljivi zadnji podatki o poslovanju podjetja, je to poslovalo s primanjkljajem nekaj več kot 15.000 evrov, v letu 2016 z dobičkom dobrih 78.000 evrov, leto pred tem z izgubo nekaj manj kot 157.000 evrov. Na istem naslovu sta registrirani še podjetji AR Plane, korporacijsko upravljanje in pravna pisarna d.o.o. ter ARCORE , investicijsko posredovanje in posredništvo d.o.o.

Več o tožbi si lahko preberete v Primorskih novicah.

*fotografija je simbolna

Kozjansko.info