Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nagradili raziskovalna dela v sklopu razpisa »Mladi za razvoj Šentjurja in Dobja«


mladi-za-razvoj-logoObčini Šentjur in Dobje, Razvojna agencija Kozjansko in Študentski klub mladih Šentjur so že 14. nagradili raziskovalna dela mladih in osnovnih šol, prijavljenih na razpis »Mladi za razvoj Šentjurja in Dobja«, ki obravnavajo lokalno tematiko.

Na razpis za šolsko oz. študijsko leto 2017/2018 so razpisovalci prejeli štiri naloge, od tega eno študentsko magistrsko delo in tri raziskovalne naloge osnovnih šol.

Denarne nagrade so po oceni komisije prejela vsa dela, ki bodo javno dostopna v Knjižnici Šentjur.

Kdo so prejemniki nagrad?

Nagrado za magistrsko delo je prejela Katja Videc, ki je v nalogi obravnavala zgodovino mlinarstva ob porečju Voglajne in revitalizacijo Ferleževega mlina v Šibeniku.

V kategoriji osnovnošolskih nalog sta nagrado prejeli:

Osnovna šola Slivnica pri Celju, za nalogi »Rifniške zgodbe«, učenci so razvili nov turistični produkt za arheološko najdišče na Rifniku in »Slivniško jezero«, učenci so raziskovali kako dobro poznamo življenje ob in v jezeru

Osnovna šola Franja Malgaja za raziskovalno nalogo »100 let konca I. svetovne vojne«, ki je raziskovala življenje v takratnem trgu Sv. Jurij ob Južni železnici in okolici in spomine starejših občanov na ta čas.

Odprt že razpis za 2018/2019

Razpisovalci vabijo k sodelovanju na 15. razpisu »Mladi za razvoj Šentjurja in Dobja«. Na razpisu lahko sodelujejo osnovne šole in mladi, stari do vključno 29 let, ki imajo stalno prebivališče v občinah Šentjur in Dobje ali se v omenjenih občinah šolajo in ki v svojih nalogah obravnavajo lokalno tematiko. Razpis je objavljen tukaj.