Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 2. srečanju obrtnikov in podjetnikov šmarskega območja podelili jubilejne nagrade in tkali nove prijateljske vezi


Območna obrtniško-podjetniška zbornica  Šmarje pri Jelšah je pripravila 2. srečanje obrtnikov in podjetnikov. Tokratni dogodek je imel podnaslov; ”Od znancev do prijateljev’‘. Glavni del dogodka je bil posvečen vsem jubilantom, ki so s svojo dejavnostjo zabeležili večletno delovanje.

img_7594-kopiraj
Zbrane je nagovoril predsednik OOZ Šmarje pri Jelšah Aleš Seidl.

Zdaj že tradicionalen dogodek je potekal v športni dvorani Podčetrtek, kar je bila, glede na število udeležencev, smotrna odločitev. Po pijači dobrodošlice na galeriji so se povabljeni preselili v glavni del dvorane, ki je bila razdeljena na dva dela in sicer na formalni del in na del za druženje po slovesnosti. Poleg obrtnikov in podjetnikov so bili tokrat med povabljenimi tudi odvetniki.

Najprej so na oder stopili člani Moškega pevskega zbora obrtnikov Šmarje pri Jelšah in s svojim petjem navdušili vse prisotne. Nato je zbrane nagovoril predsednik OOZ Šmarje pri Jelšah, Aleš Seidl. Poudaril je pomembnost takšnih srečevanj, že v naprej je čestital vsem slavljencem ob jubileju in spomnil, da je leto 2019 prav tako jubilejno, saj maja organizacija slavi 40 let delovanja. Drugi govorec je bil gostitelj, župan občine Podčetrtek  Peter Misja, ki je izpostavil pomembnost povezovanja med občinami, kakršno poteka tudi v območni obrtni zbornici, ki združuje podjetnike in obrtnike iz šestih občin Kozjanskega in Obsotelja.

img_7660-kopirajOsrednji govorec je bil minister za gospodarstvo g. Zdravko Počivavšek. Tudi on je čestital vsem slavljencem. Največ je govoril o projektu Vonarsko jezero in poudaril veliko podporo države in vseh udeležencev pri revitalizaciji jezera in zmanjšanju poplavne ogroženosti. Pohvalil je zainteresiranost vpletenih tudi pri izgradnji kolesarskih stez. Na koncu je vsem obljubil še naprej zanesljivo in predvidljivo poslovno okolje.

Sledilo je podeljevanje priznanj jubilantom v naslednjih kategorijah: bronasto priznanje za 10 in 15 let opravljanja obrtne dejavnosti, srebrno priznanje za 20 oz. 25 let opravljanja obrtne dejavnosti, zlato priznanje za 30 oz. 35 let opravljanja obrtne dejavnosti, priznanje za 40 let družinske obrti, 45, 50 in tudi za 60 let izvajanja družinske obrti. Ravno to slednje priznanje, ki ga je dobil Dušan Tajnšek, je poželo največji aplavz. Kdo so drugi jubilanti, si lahko pogledate v naši fotogaleriji.

Po uradnem delu je sledil bolj sproščen drugi neformalni del, ki je bil oblikovan kot nekakšna kulinarična tržnica, kjer je bilo možno okusiti dobrote lokalnih ponudnikov hrane in pijače. Avto hiša Selmar je poskrbela za nagradno igro za vikend z vozilom BMW. Za piko na i pa je poskrbel še ansambel Petka.

img_7624-kopiraj

 

Oglejte si še fotogalerijo:

F. G.