Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Legendarni Žarko Paspalj v Rogaški Slatini videl zmago Beograjčanov


Paspalj je igral tudi pri San Antonio Spurs, v najbolj znanih grških ekipah in bolognskem Virtusu
Paspalj je igral tudi pri San Antonio Spurs, v najbolj znanih grških ekipah in bolognskem Virtusu

V izjemno zgoščenem ritmu tekem so košarkarji Rogaške nocoj odigrali že sedmo letošnjo tekmo. Tekmo z edino beograjsko zasedbo v ABA2 ligi si je ogledal legendarni igralec Partizana z bogato mednarodno kariero, Žarko Paspalj, ki ga je domača publika počastila s toplim aplavzom.

Slatinčani, ki so igrali brez Žana Kosića, so sicer začeli z 8:2 in nekaj časa držali vodstvo, potem pa je bila pobuda na strani srbske zasedbe, ki je v 19. minuti vodila za 8 točk.

Rogaška je v 24. minuti s trojko Mirze Sarajlije, ki je s tem prispeval svoje edine točke na tekme, znižala na 45:46, a je Dynamic še v 3./4 povedel za 12 točk. Slatinčani so se neuspešno skušali približati gostom vse do 38. minute, ko je eno od 13 domačih trojk prispeval Stefan Mijović (70:76). Gostitelji vseeno niso zmogli dokončnega preobrata, končni izid pa je izza črte 6,75 m postavil Luka Božak.

Rogaška ima v 16 tekmah pol ducata zmag in je praktučno brez možnosti za zaključni turnir. Do konca rednega dela tekmovanja je sicer še šest tekem.

Rogaška : Dynamic VIP Pay 75:80 (17:21, 18:19, 19:23, 21:17)

Vašl 18, Davis 17, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Danes se je zgodilo tisto, kar sem pričakoval. Določeni igralci niso čutili nog in enostavno niso mogli igrati po težki ponedeljkovi tekmi. Ni bilo prave koncentracije, gostje so bili bolj spočiti, bolj razigrani, bolj sproščeni. Tudi ko smo jih poizkušali dohiteti, smo dobili trojko od table. Današnja tekma je za pozabo. Večji problem je poškodba Šantlja.”

V soboto Rogaška gostuje v Laškem, kjer bo tekma ob 19. uri. Za Slatinčane bo nastopil tudi Urban Durnik, ki je najnovejši član Novakovićeve ekipe in je sezono začel v Domžalah, prej pa igral ravno v Laškem.

*na naslovni sliki 18-letni Luka Božak; foto: KK Rogaška