Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Peter Misja na novoletnem srečanju z obrtniki in podjetniki (video)


Župan občine Podčetrtek se ob novem letu tradicionalno sreča z obrtniki in podjetniki. Letošnje prednovoletno srečanje je ponovno potekalo v Zeleni dvorani Aparthotela Rosa, kjer sta zbrane poleg župana Petra Misja nagovorila še direktor Term Olimia Florjan Vasle in gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

gospodarstveniki15

gospodarstveniki2V občini Podčetrtek se je tudi v zadnjem letu odvijalo veliko investicij. Zelo veliko jih je potekalo na cestni infrastrukturi, kjer se je zgradilo veliko cest, med drugim skozi Virštanj, Imensko Gorco, Pecelj, Polje ob Sotli, skozi Sodno vas je prišlo do izgradnje pločnika. Tudi na državni infrastrukturi se je kar precej zgodilo, saj smo se dobro povezali z Bistrico ob Sotli. Tudi na področju kolesarskih stez in kanalizacijskih sistemov v občini niso spali in je bilo precej narejenega, poleg tega pa so izredno veliko vložili tudi v športne parke, osnovno šolo ter tudi v druge objekte, ki se tičejo občine, prav tako pa so v sklopu del v veliki meri poskrbeli tudi za vzpostavitev sistema optičnega omrežja.

Po besedah župana Petra Misje, ki je na novoletnem srečanju obrtnikov in podjetnikov predstavil investicije, ki so se odvijale v zadnjem letu, se v občini zavedajo, da je zelo pomembno tudi vlaganje v ljudi, zato z vlaganji začnejo že pri predšolski in šolski vzgoji. Župan je predstavil tudi najpomembnejše projekte začrtane za v prihodnje, med katerimi sta vsekakor ureditev Vonarskega jezera ter gradu Podčetrtek. (več lahko prisluhnete v videu)

gospodarstveniki7V nadaljevanju je zbrane nagovoril tudi direktor Term Olimia Florjan Vasle, ki je poudaril, da je za njimi izredno zanimivo in zahtevno leto, ki pa jim je že tretje leto zapored prineslo rekordne rezultate. V Termah Olimia in Termah Tuhelj bodo v letošnjem letu dosegli mejo 30 milijonov, dobiček pa bo ob koncu znašal blizu treh milijonov evrov. Po besedah Vasleta je bil prvi del leta precej investicijsko naravnan in so vse sile usmerjali v uspešno zaključitev investicij so pa ob tem žal nekoliko premalo vlagali v iskanje kadrov. Kljub težavam so to v zadnjem mesecu uspeli nekoliko izboljšati in tako bo skupina obeh podjetij kmalu beležila 500 zaposlenih.

gospodarstveniki8Zbranim je spregovoril tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je ponosen na občino Podčetrtek ter na postavljene temelje na katerih se gradi. Veseli ga dejstvo, da ima Podčetrtek dobro jedro turizma, bi si pa želel, da bi se v teh krajih gospodarstvo še bolj razvijalo.

Počivalška veseli, da so bili prvi koraki k revitalizaciji Vonarskega jezera narejeni in verjame, da bo država naredila kar je v njihova naloga, da bodo projekt korak za korakom uspešno pripeljali do konca. Ob tem je še dodal, da je država trenutno v dobrem gospodarskem položaju za kar pa so zaslužna številna domača podjetja.

V nadaljevanju se je Počivalšek dotaknil še težav, ki nas pestijo glede delovne sile, in sicer je mnenja, da je naloga države, da ljudi iz Zavoda za zaposlovanje pošlje na delo in da socialno pomoč ponudi res tistim, ki jo potrebujejo. Trudili se bodo rešiti tudi zaposlovanje upokojencev, s katerim bi upokojenec dobival pripadajočo pokojnino ob tem pa bi lahko s tem, da bi državi plačal potrebne prispevke, tudi delal. Država si bo prizadevala, da bi v prihodnje težave na tem področju rešili, saj se naše gospodarstvo brez delavcev nikakor ne more razvijati v pravo smer, je ob srečanju še dodal gospodarski minister.

V nadaljevanju je župan vse zbrane povabil na zdravico in druženje, na katerem so gospodarstveniki in podjetniki med sabo izmenjali izkušnje ter se poveselili ob koncu leta.

K. C.